X 
Cazul Șor stiri: 599

Serviciile specializate din capitală "luptă" cu insectele, numite tigrul platanului

21 iul. 11:45   Capitala
2639 0

Serviciile municipale de profil din capitală desfășoară acțiuni de combatere a unei insecte, numită tigrul platanului (din familia Tingidae), a cărei populații a crescut la număr datorită condițiilor climaterice prielnice.

Astfel, pe terenurile aflate în gestiunea ÎM „Asociația de Gospodărire a Spațiilor verzi”, unde se constată o concentrație ridicată de insecte dăunătoare, pe timp de noapte sînt întreprinse măsuri de combatere chimică, notează Noi.md.

Insecticidul utilizat de serviciile municipale de profil îndepărtează prin jeturi puternice de apă insectele aflate în stadiu de nimfă și nu prezintă risc pentru sănătatea oamenilor.

Tigrul platanului (denumirea științifică Corythucha ciliata) este o ploșniță din familia Tingidae, care nu prezintă pericol pentru sănătatea oamenilor, dar care produce daune mari arborilor de platan din parcurile municipale.

Apariția insectei este determinată de temperaturile ridicate, de peste 30ºC, care s-au înregistrat în municipiul Chișinău în ultima perioadă.

2
1
0
2
2

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum apreciați activitatea Serviciului 112, mai ales, în contextul intemperiilor?