X 
Criza energetică stiri: 1689
Cutremure stiri: 301
Eurovision stiri: 412

Șefa statului, despre proteste: „sînt oamenii lui Șor, care vor să oprească investigațiile și să-și salveze pielea”

29 sep. 2022,, 08:13   Capitala
2074 1

Maia Sandu, șefa statului a menționat, la emisiunea „Secretele Puterii” de la Jurnal TV, că liderul partidului ȘOR exploatează problemele oamenilor pentru „a-și salva pielea”.

„E interesant că se insistă pe aceste proteste acum, cînd încă nu au venit notele de plată pe încălzire, nu sîntem încă în plină iarnă ca să vrei să exploatezi problemele oamenilor”, a declarat Maia Sandu la emisiunea de la Jurnal TV.

Președinta a mai declarat că reprezentanții protestatarilor „sînt oamenii lui Șor, care vor să oprească investigațiile și să-și salveze pielea”.

În același timp, Maia Sandu a subliniat importanța respectării dreptului de a protesta a cetățenilor și a spus că tot ce pot face acum autoritățile este să asigure ordinea publică.

„Noi putem să asigurăm ordinea publică, inclusiv respectînd dreptul la protest, chiar dacă înțelegem că acesta nu este un protest autentic.”, a declarat ea.


Amintim că la 18 septembrie, partidul ȘOR, fromațiune condusă de deputatul fugar Ilan ȘOR, și-a scos, din nou, simpatizanții în stradă. Zeci de cetățeni din diferite raioane ale țării au fost aduși organizat cu autocare și autobuze pentru a protesta împotriva guvernării și a președintei Maia Sandu.

Poliția a cerut în repetate rînduri Primăriei municipiului Chișinău să interzică desfășurarea protestelor, motivînd comportamentul neadecvat al protestatarilor care tulbură liniștea publică, însă autoritățile municipale au răspuns de fiecare dată că nu sînt în drept să interzică protestele.

2
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ar trebui să demolăm monumentele din perioada sovietică?
Azi am văzut în vis un ARMISTIȚIU SLAVON!Сандуляк Владислав
Cartea neamuluiКатрук Валерий