X 
Puterea stiri: 7443
Criza energetică stiri: 1168

Șefa Spațiilor Verzi vrea să taie arbori „trecuți de standarde” ca să evite tragedii

15 aug. 14:45   Capitala
1545 0

După ce mai mulți arbori au căzut în timpul furtunii de săptămîna trecută, șefa Spațiilor Verzi anunță că starea lor sanitară era precară. Așadar, ea consideră că sînt necesare defrișările mai multor copaci bătrîni și „trecuți de standarde”, pentru a evita eventuale tragedii, transmite realitatea.md.

Declarațiile au fost făcute de funcționară în cadrul ședinței săptămînale a Primăriei. Ea a menționat că dacă situația rămîne la fel „o să avem probleme în lanț”.

„Să nu dea Domnul să mai fie un cataclism sau un vînt puternic, o să avem probleme în lanț. Nu s-au efectuat tăieri sanitare ani. O să venim cu propuneri pentru tăierea arborilor care pot fi pericol. Lucrăm la acest plan de remediere și ne cerem scuze pentru disconfortul pe care îl vom crea. Dar este necesar de intervenit, pentru că arborii sînt de vîrste înaintate, trecute de orice standarde. Nu își pot efectua acele funcții ecologice și reprezintă sursă de pericol real”, a declarat Victoria Covali.

În 2020, fostul șef al Spațiilor Verzi, Serghei Carp, dădea vine pentru căderea copacilor pe solul înmuiat de ploi. Conform lui, așa erau condițiile din oraș, însă funcționarul nu nega că unii arbori ar putea fi putrezi, deși nu este vizibil.

În urma furtunii de săptămîna trecută, circa 3000 de arbori au căzut sau au rămas cu ramurile rupte și prăbușite la sol, transportul public au fost pus pe brînci, străzile inundate, mai multe blocuri – avariate, fire electrice căzute, iar o persoană a murit electrocutată. Administrația orașului a avut nevoie de aproape o săptămînă pentru a interveni și a înlătura efectele intemperiei.


Primăria a cerut peste 12 milioane de lei de la Guvern pentru grădinițele afectate de furtună. În același timp, s-a anunțat că bărbatul decedat în timpul ploii va fi înmormîntat din contul municipalității.


Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Care va fi „soarta” protestului din capitală?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав