УМЕРЛО 1700

TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Ședință cu scîntei la Primărie: Doi pretori, lăsați fără salarii

Pretori sectorului Botanica, Boris Prepeliță, va rămîne fără salariu pentru luna trecută, iar pretorul sectorului Buiucani, Vadim Brînzaniuc a va rămîne fără jumătate de salariu.

Despre aceasta a anunțat primarul general Ion Ceban în cadrul ședinței Primăriei Chișinău de astăzi.

De asemenea, pretorul sectorului Centru, Pavel Rusu, a primit o mustrare. Edilul capitalei afirmă că multe lucruri, ce trebuiau făcute în capitală nu s-au făcut, iar de suferit au oamenii. După această pedeapsă, pretorii riscă să fie demiși.

Astfel, pretorul de Botanica nu va primi salariu pentru că au fost foarte multe plîngeri de la cetățeni și că sînt construcții și gherete ilegale instalate în unele zone, iar pretorul de Buiucani nu va primi salariu pentru jumătate de lună pentru că pe trotuare și în parcuri mașinile sînt în continuare parcate ilegal.

„În ultima săptămînă, încălcări diverse s-au înregistrat. Este murdar în parcuri și spațiile verzi, construcții capitale în parcuri, gherete la fiecare colț-sub diverse pretexte, activități pentru copii în perioada de criză, parcări ilegale pe spațiile verzi și în parcuri.


Și ce este cel mai grav, marea majoritate a agenților economici, nu au documentele permisive. Dacă întrebi cine este responsabil, arată fiecare unul la altul. Despre acest lucru m-am convins eu personal cînd am mers în teren inopinat, despre asta s-au convins și colegii mei care au mers în teren la fel să vadă cum stau lucrurile. Ori s-au instalat din propriul cap, ori cineva a primit bani”, a declarat Ion Ceban.

Primarul afirmă că în fiecare zi în grupurile interne ale primăriei se transmit imagini cu probleme ale capitalei.

„Apropo, mulțumesc cetățenilor că sînt cooperanți, iar spiritul civic ne ajută. La fel aduc mari mulțumiri poliției care sînt operativi și acționează în limita legală. O muncă enormă realizată de mulți colegi. Dar unii se fac că plouă. Asta este despre unii pretori, dar și vicepretori și unii angajați, care cred că nu cunoaștem cu ce se ocupă”, a punctat Ion Ceban.

Edilul mai subliniază că vizite inopinate în capitală vor fi făcute mai des.

„Pentru multiplele avertizări, pentru faptul că tot am vorbit, cred că trebuie să ne luăm rămas bun de la unii angajați care în ghilimele lucrează pentru cetățeni și oraș. N-am dat afară pe nimeni pentru ca să pun oamenii mei pe criterii politice, sînt oameni care au rămas în continuare să lucreze și am crezut că putem mișca lucrurile împreună. Da cred că unii dintre dvs s-au folosit de bunătate. Și dvs cunoașteți asta”, a mai spus Ceban.

Ion Ceban a mai adăugat că cei care nu își vor face munca, vor fi demiși.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load