COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Se anunță protest la Chișinău: microbuzele nu vor circula mîine pînă la ora 10.00

Se anunță protest la Chișinău: microbuzele nu vor circula mîine pînă la ora 10.00

Transportatorii care administrează rutele de microbuz din Chișinău anunță pentru luni, 24 februarie, o acțiune de protest. Microbuzele nu vor ieși la linie pînă la ora 10.00.

Președintele Consiliului Asociației Patronale a Operatorilor de Transport Auto, Oleg Alexa, a declarat că dimineață nu va fi efectuată nicio cursă, pe nicio rută. Șoferii își vor relua munca după ora 10.00. Acțiunea de protest vine în urma ,,reacțiilor primarului general de Chișinău și ale viceprimarilor la solicitările transportatorilor”, transmite NOI.md cu referire la tv8.md.

În cadrul unei conferințe de presă la IPN, joi, transportatorii au cerut Primăriei să-i invite la discuții. Aceștia văd două căi de soluționare a problemei: fie municipalitatea acceptă cererea de majorare a tarifelor de călătorie cu microbuzul, fie este păstrat tariful de 3 lei, dar municipalitatea va acorda transportatorilor privați subvenții în aceleași condiții cu întreprinderile municipale de transport.


Într-o reacție ulterioară, primarul general, Ion Ceban, a solicitat transportatorilor „contracte noi de prestarea a serviciilor cu municipalitatea, stabilirea costului vehicul-km, crearea condițiilor bune în transportul public, respectarea condițiilor contractuale, acceptarea taxării electronice și a biletului unic electronic”. Potrivit lui, atît timp cît aceste lucruri nu se întîmplă, Primăria nu poate accepta majorarea tarifelor.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load