COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 999 493   INFECTAȚI 390 742(+1783)   TRATAȚI 367 199      DECESE 10452(+8)   Mai multe detalii 
Coronavirus stiri: 7823
Criza energetică stiri: 479

Scuarul din strada Nicolae Titulescu din Chișinău va fi amenajat

1 dec. 2021,, 10:45   Capitala
1478 0

Scuarul din strada Nicolae Titulescu din Chișinău va fi amenajat și restaurat pînă la sfîrșitul acestui an, iar în primăvara anului viitor acolo va fi instalat un monument în memoria omului politic român Nicolae Titulescu.

Consiliul Județean Buzău a oferit municipalității Chișinău o sponsorizare în valoare de 50 de mii de euro pentru amenajarea și modernizarea scuarului de pe strada Nicolae Titulescu din Chișinău, unde va fi instalat monumentul “Nicolae Titulescu”, transmite Noi.md cu refeire la MOLDPRES.

Consilierul municipal Corneliu Pîntea a declarat că lucrările de reconstrucție a scuarului deja au început, iar costul întregului proiect se ridică la 2,5 milioane de lei. “Finanțarea acestui proiect se face de către Consiliul Județean Buzău, care a oferit o finanțare de 50 de mii de euro, proiectarea și realizarea monumentului se face la inițiativa Fundației Europene Titulescu din România și a Institutul Cultural Român “Mihai Eminescu” cu sprijinul financiar al Consiliului Județean Prahova”, a spus Pîntea.

Nicolae Titulescu a fost diplomat, jurist, profesor universitar și om politic român, în repetate rînduri ministru al afacerilor externe, ministru plenipotențiar, fost președinte al Ligii Națiunilor și membru titular al Academiei Române.

img21009210

0

Adăuga comentariu

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Pe ce veți economisi în primul rînd după creșterea tarifelor?
Despre cum se nasc zeiiКатрук Валерий
Muzeul de ceară din Codri (+Video)Катрук Валерий
Cartagina va fi distrusăКатрук Валерий
 X