TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Școlile din capitală au intrat pe ultima sută de metri în pregătirile pentru noul an școlar

Școlile din capitală au intrat pe ultima sută de metri în pregătirile pentru noul an școlar

Lucrările de reparație efectuate pe parcursul anului 2019 în instituțiile de învățămînt preuniversitar din capitală, precum și în cele de educație timpurie, sînt în stadiu avansat de realizare, de circa 99%, potrivit datelor Primăriei Chișinău.

Mai exact, reparațiile de categorie generală în cadrul instituțiilor de învățămînt municipale și cele de educație timpurie din capitală sînt realizate în volum de 98,5 la sută. Astfel, din 131 de instituții planificate sînt îndeplinite lucrări în 129 de instituții. Totodată, reparațiile acoperișurilor sînt finalizate în proporție de 83%, reparația rețelelor electrice a fost finalizată integral, iar cea a tehnicii sanitare și de termoficare – în proporție de 94,9%.


Șeful Direcției generale educație, cultură, tineret și sport, Rodica Guțu, a declarat luni, 19 august, la ședința operativă a serviciilor primăriei că pentru lucrările planificate în 252 de școli și grădinițe din capitală au fost alocate 66,7 milioane de lei. Toate categoriile de lucrări sînt preconizate de a fi finalizate pînă la 25 august curent. Începînd cu data de 1 septembrie, toate instituțiile vor funcționa conform programului aprobat.

Lucrările includ reparația acoperișurilor, a blocurilor sanitare, a rețelelor inginerești, reparații generale în cantine, săli de festivități și săli de sport, grupe, dormitoare, spălătorii, coridoare, fațade și schimbarea ferestrelor.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load