COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 826 262  INFECTAȚI  313 849(+1407)   TRATAȚI 294 229     DECESE 7172 (+34)   Mai multe detalii
Preşedintele stiri: 2947
Puterea stiri: 6861

Scandal într-un troleibuz din capitală: Un bărbat a refuzat să poarte mască

11 sep. 12:45   Capitala
2057 2

Scandal matinal într-un troleibuz din capitală, după ce un pasager a fost obligat de un echipaj de carabinieri să-și pună masca de protecție, care este obligatorie în transportul public.

Bărbatul a refuzat categoric să se conformeze cerințelor și a filmat scena, ulterior a publicat imaginile pe rețelele de socializare, transmite Noi.md cu referire la orheitv.md.

Pentru că s-a încăpățînat și nu a ținut cont de solicitarea angajaților MAI, autovehiculul a staționat pînă la soluționarea conflictului.

Incidentul a avut loc în jurul orei 09:00, în troleibuzul nr. 21, care a oprit într-o stație de așteptare a transportului public din strada Aleco Russo.

Văzînd că bărbatul nu poartă masca de protecție, unul dintre carabinieri a insistat, lucru care l-a deranjat pe pasager.


Acesta a cerut să-i fie prezentat un document pentru a se convinge că restricțiile sînt considerate legale.

La scurt timp, a intervenit și șoferul troleibuzului, care l-a rugat pe pasager să se conformeze cerințelor.

De această dată, bărbatul a insistată să-i fie prezentată decizia Comisiei Naționale Extraordinare în Sănătate Publică. Asta în timp ce toți pasagerii se grăbeau să ajungă în timp util la serviciu.

În final, spiritele s-au calmat, iar pasagerul s-a conformat cerințelor, ne-au spus reprezentanții Regiei Transport Electric Chișinău.

Felicia Rusu, purtătot de cuvînt RTEC: „Domnului i s-a oferit o mască de protecția, iar troleibuzul a pornit la traseu. Unitatea de transport a staționat trei minute. Regia mizează pe conștiința și responsabilitatea socială a locuitorilor municipiului Chișinău.

De asemenea, șoferii și taxatorii nu sînt agenți constatatori, ei sînt doar în drept să îndemne pasagerii să pună masca de protecție”.

Și reprezentații carabinierilor au venit cu o reacție pe marginea incidentului.

Cristina Zamșa, ofțer de presă al Inspectoratului General de Carabinieri: „Carabinierii nu sînt obligați să aibă hotărîrile CNSP la sine pentru a demonstra veridicitatea sau legalitatea cerințelor de respectare a măsurilor de prevenire și control a infecției. Scopul nostru nu este de a sancționa cetățenii, ci sensibilizarea acestora la respectarea măsurilor impuse de autorități”.

De la începutul lunii mai, a anului trecut, persoanele care circulă cu transportul public sînt obligate să poarte măşti de protecţie pentru a preveni răspîndirea noului coronavirus.

Masca trebuie să acopere atît gura, cît şi nasul, pentru a diminua riscul de îmbolnăvire cu COVID-19.

0
Recomandă:

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Adăuga comentariu

Demiterea și arestarea Procurorului General, Alexandr Stoianoglo, au provocat reacții contradictorii în rîndul societății. Cum credeți că vor evolua evenimentele?
🔽🔽