Criza energetică stiri: 1714
Cutremure stiri: 389
Eurovision stiri: 423

Șantiere din Chișinău care vor fi conservate pe timp de iarnă

29 noi. 2022,, 19:33   Capitala
1860 0

Muncitorii antrenați în renovarea parcurilor și trotuarelor pleacă în vacanță pînă la primăvară. Primăria Chișinău a decis să conserveze zeci de proiecte pe durata iernii. Și dacă în unele cazuri, stoparea lucrărilor nu provoacă niciun disconfort, altele vor rămîne capcane pentru pietoni.

Cele mai multe proiecte, nouă la număr, care vor aștepta pînă la primăvara anului viitor, sînt în sectorul Botanica al capitalei. Unul dintre acestea, la care se lucrează deja de jumătate de an, este un trotuar de pe strada Cuza Vodă. În prezent, unele porțiuni sînt săpate așa încît este imposibil să treci pe acolo. O recunosc și cei de la Primărie, scrie Noi.md cu referire la tv8.md.

„Deci, în așa mod să conserveze, ca să fie comod pietonilor. Să strîngă toate betoanele și pavajul. Acolo este pietriș și nisip. E strașnic”, a declarat viceprimarul capitalei, Ilie Ceban.

Totuși, nu este clar dacă muncitorii vor finaliza amenajarea pavajului pînă pe data de 15 decembrie.

În două săptămîni ar trebui să pună punct lucrărilor și muncitorii de pe alte șantiere din acest sector.


„Scările de la Zelinski cu Decebal, agentul economic a spus că doar va fi turnat betonul, adică scheletul scărilor, apoi se conservează. Au solicitat pînă pe data de 15 să le permitem”, a menționat vicepretora sectorului Botanica, Valentina Dedinco.

Urmează, sectorul Rîșcani. Și reparația trotuarului de pe strada Florilor va continua abia la primăvară. Deocamdată, este gata doar porțiunea de pe partea blocurilor de locuit, iar azi, pe șantier, munceau doar trei persoane.

Și la Ciocana vor fi conservate unele șantiere.

„La moment se lucrează și la trotuarul de pe strada Milescu Spătaru, la trotuar. Agentul economic care a cîștigat licitația montează bordurile cît va fi posibil. În perimetrul unde nu sînt spații verzi”, a vorbit pretora sectorului Ciocana, Sinilga Școlnic.

„Proiectul din strada Valea Trandafirilor este gata la 80 de procente. Vom conserva, cel mai probabil, șantierul pînă la primăvara viitoare. Strada Korolenko, acest proiect de asemenea va fi conservat pînă la anul viitor. Este executat în proporție de 80 de procente”, a declarat pretorul sectorului Centru, Vadim Hîncu.

Și scuarul Catedralei, din sectorul Buiucani, s-a transformat în șantier de cîteva săptămîni. Asta pentru că se lucrează la schimbarea iluminatului public din parc. Muncitorii trebuie să-și termine treaba pînă la finele lunii decembrie. Ulterior, proiectul va fi conservat. În primăvară, reparația parcului va fi reluată.

Suma investițiilor planificată pentru reparațiile din acest an ajunge la aproape un miliard de lei.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mitropolia Română cere ca, pe lîngă clădirea Bibliotecii Naționale a Republicii Moldova, să-i fie transmite încă 17 clădiri din toată țara. Ar trebui făcut acest lucru?