COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Salarii mici și rețineri de salarii la Teatrul Național de Operă și Balet „Maria Bieșu”

Salarii mici și rețineri de salarii la Teatrul Național de Operă și Balet „Maria Bieșu”

Peste 1,8 milioane de lei pe lună sînt veniturile Teatrului Național de Operă și Balet „Maria Bieșu” (TNOB) doar din chirie.

Cel puțin asta susține deputatul PAS Dumitru Alaiba, care a atașat și un document în acest sens, în contextul scandalului privind salariile mici ale artiștilor, inclusiv oferite cu reținere.

„Iar artiștii sînt plătiți cu 3500-4000 lei pe lună. Sub salariul mediu pe țară. Holurile sînt semi-întunecate, mobilierul din secolul trecut, clădirea geme de are nevoie de reparație, fațada e sură și tristă, tavanul s-ar putea să cadă în cap odată și odată. Spre deosebire de clădirea președinției de peste drum - este clar, că se economisește pe tot ce e posibil, transmite NOI.md cu referire la realitatea.md.

Nu vi se pare că nu investim în clădirile care trebuie și nu în oamenii care trebuie? Clădirile administrative - de la președinție la procuratura generală - lucesc, proaspăt reparate, iar teatrele, muzeele, sălile de concert - sînt triste apropiindu-se de ruină. Doar unele din ele au avut noroc, fiind reabilitate pe banii vreunui donator”, a scris Dumitru Alaiba.


Potrivit deputatului, salariile artiștilor trebuie triplate: „Mergeți la operă, mergeți la teatru, mergeți la muzeu. Așa le arătați acestor oameni că ei sînt importanți pentru țara noastră, le arătați că avem nevoie de ei, iar asta le va da o voce mai puternică să-și revendice dreptul la o viață decentă.

Ca și oficialii, ei nu sînt atît de mulți. Nu avem sute de mii de artiști. Și spre deosebire de politicieni, ei ne aduc lumină în suflet. Într-o țară care se respectă, să fii artist la Operă sau la un Teatru Național, este o onoare și mîndrie”.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load