Criza energetică stiri: 1628
Cutremure stiri: 271

S-a anunțat licitație publică pentru extinderea unui bulevard din capitală

17 aug. 08:45   Capitala
3779 0

Autoritățile municipale din Chișinău anunță licitație publică de achiziție a lucrărilor de extindere a bd. Mircea cel Bătrîn, cu prelungirea liniei de troleibuze pînă la str. Bucovinei, notează Noi.md

Direcția Generală Transport Public și Căi de Comunicație (DGTPCC) a demarat procedura de achiziție publică a lucrărilor de extindere a bd. Mircea cel Bătrîn, cu prelungirea liniei de troleibuze pînă la str. Bucovinei.

Perioada de depunere a ofertelor este 29 august – 20 septembrie, curent.

Vezi detaliile aici.

Potrivit autorităților, proiectul prevede continuarea tronsonului de bulevard, construit anterior în perimetrul străzilor Igor Vieru – Prof. Ion Dumeniuc, pînă la str. Bucovinei, cu prelungirea liniei de troleibuze.


Drumul va avea două direcții de deplasare: două carosabile pentru circulație cu sens unic, fiecare cu cîte 3 benzi de circulație. Acestea vor fi separate de o zonă verde (bulevard), cu un trotuar în mijloc și o pistă pentru bicicliști. Pe ambele părți ale carosabilului sînt prevăzute trotuare tehnice și pietonale, precum și zonă verde.

Totodată, intersecția bd. Mircea cel Bătrîn cu str. Bucovinei urmează a fi construită cu sens giratoriu, unde carosabilul va avea două benzi de circulație și benzi suplimentare pentru virare la dreapta, separate prin insulițe de ghidare pentru fluidizarea traficului.

Conform proiectului, stația de dispecerat și zona de staționare a troleibuzelor de la intersecția cu str. Prof. Ion Dumeniuc urmează să fie demontată și strămutată într-o nouă locație, care va găzdui simultan 34 de unități de transport – troleibuze și autobuze.

La fel, pe noul segment de drum va fi construit și sistemul de iluminat stradal.

Noua porțiune de bulevard urmează a fi finalizată pînă la sfîrșitul anului 2025. Costul estimativ al lucrărilor este de 200 milioane lei, fără TVA.

1
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

În care categorie de vulnerabilitate ați fost plasat după înregistrarea pe compensatii.gov.com?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав