COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

S-a aflat cum se vor redeschide grădinițele din capitală. Detalii

S-a aflat cum se vor redeschide grădinițele din capitală. Detalii

Pentru redeschidea şi reluarea activității instituțiilor de educație timpurie din municipiul Chişinău a fost elaborat un Plan de acțiuni manageriale, care vine să reglementeze activitățile grădiniţelor, în contextul pandemiei Covid-19.

Planul elaborat de municipalitate va fi unul național, la fel ca și proiectul educație online. Despre aceasta spune primarul general Ion Ceban, într-o postare pe pagina sa de Facebook.

Potrivit acestuia, acesta va servi drept ghid în instruirea personalului și părinților și va asigura respectarea tuturor cerinţelor recomandate de specialişti, pentru a nu răspîndi noul tip de virus în rîndul copiilor. Atît personalul didactic, cel auxiliar, dar şi părinţii sînt informaţi despre acțiunile și responsabilitățile fiecăruia în această situaţie.


Ion Ceban afirmă că vor fi și sînt întreprinse mai multe acțiuni, cum ar fi reparația în grădiniţe, salubrizarea, amenajarea terenului și încăperilor, dotarea cu utilaj necesar, echipament, inventar, sigurarea instituției/grupelor cu necesarul de săpun, detergenți, dezinfectanți, echipament de protecție personală.

De asemenea, se va face asigurarea instituției cu numărul necesar de termometre electronice sau cu infraroșu, fără contact cu pielea. Mai mult, dezinfectarea tuturor încăperilor, a terenurilor de joacă.

La fal, se va organiza grupe pentru primirea copiilor eșalonat, cu maxim 10-12 copii în grupă, avînd prioritate micuţii cu vîrsta 4-6 ani.
„Replanificarea numărului de paturi în dormitoare și a meselor în sala de grupă, cu păstrarea distanței de cel puțin 1 m. Stabilirea unui orar/grafic de sosire/plecare a fiecărui copil cu intervale mici, pentru a evita aglomerarea la efectuarea termometriei. Realizarea graficului de livrare a bucatelor în grupa de copii, pentru a evita aglomerarea la blocul alimentar. Mă bucură faptul că proiectele municipale sînt racordate la nivel național servind drept exemplu și pentru alte țări. Ne aflăm într-o situaţie complicată, fără precedent, dar facej tot pentru a organiza şi adapta la condiţiile actuale”, a declarat primarul.

Ceban spune că trebuie să fim pe deplin pregătiţi pentru redeschiderea grădiniţelor. „sîntem obligaţi să asigurăm micuţilor dreptul la sănătate şi educaţie”, a conchis acesta.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load