Criza energetică stiri: 1588
Cutremure stiri: 271
Preşedintele stiri: 3389

Rusu: Scările din Valea Morilor vor rezista sute de ani

14 aug. 2019,, 13:50   Capitala
1960 0

Lucrările de reconstrucție a scărilor de granit din Parcul „Valea Morilor” s-au terminat, iar scara care are peste 200 de trepte va rezista sute de ani, promite pretorul sectorului Centru, Pavel Rusu.

Nu toţi chişinăuienii sînt mulţumiţi însă de rezultatele muncii, aceştia spun că proiectul nu ar fi fost bine gîndit de municipalitate, deoarece nu a fost construită și o rampă de acces, transmite Tvc.md.

Iată de ce familiile cu copii urcă cu greu scările recent renovate. Proretorul sectorului Centru, Pavel Rusu, a declarat că rampa nu a fost construită din motive tehnice, însă speră ca pe viitor să găsească soluţii pentru amenajarea ei.

„Unghiul de înclinare a scării de granit care coboară în parc este foarte mare. Ministerul Ecologiei nu ne-a permis, ne-a eliberat un aviz negativ referitor la construcţia acestei pante, ţinînd cont de faptul că avem de defrişat circa 50 de arbori care sînt în patrimoniul de stat.

Această scară va dura sute de ani, ţinînd cont de faptul că au fost folosite materiale foarte performante”, a declarat pretorul sectorului Centru.


Treptele din parcul Valea Morilor au fost construite în anul 1950 şi nu au fost renovate niciodată.

Lucrările de reconstrucție au început în luna mai, anul trecut, iar totul a fost posibil cu ajutorul financiar al Primăriei București, care a oferit un grant în valoare de peste 900 de mii de euro.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

În care categorie de vulnerabilitate ați fost plasat după înregistrarea pe compensatii.gov.com?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав