Transnistria stiri: 1402
Preşedintele stiri: 4055

Restaurantul „Doina”: La ce etapă se află proiectul de construcție (FOTO)

9 oct. 2018,, 10:39   Capitala
4689 0

Un centru polivalent cu funcție comercială și agrement, spațiu hotelier și birouri cu parcări subterane ar urma să fie construit în locul restaurantului „Doina”, din parcul „Valea Trandafirilor”.

Proiectul prezentat de beneficiar include construcția a două obiective-gemene, unul de șase și altul de nouă nivele, a comunicat pentru Noi.md arhitectul-șef al sectorului Botanica, Igor Vrabie.

Construcția unui asemenea complex este posibilă doar în urma modificării codului de reglementare urbanistică din „C6” în „C5”, solicitare înaintată deja de către proprietar. Mai exact, Codul „C5” presupune o zonă comercială centrală care cuprinde funcţiuni de vînzare cu amănuntul, de birouri, de recreere, de servicii şi de producţie nepoluantă la scară mică. Arhitectul-șef de la Botanica a menționat că alte detalii cu privire la acest proiect nu se cunosc, întrucît ultimul cuvînt cu privire la schimbarea codului urbanistic îl are Consiliului Municipal Chișinău.

„Ce ține de construcția propriu-zisă noi nu putem ști ce va fi acolo, fiindcă nu s-a ajuns încă la acea etapă. Dacă va fi modificat codul respectiv, beneficiarul va solicita deja certificat de urbanism și va prezenta o propunere mai concretă ce ține de amplasarea obiectivului, înălțimea lui și va solicita eliberarea unei autorizații de desființare a restaurantului vechi”, a relatat Vrabie.

Ultima rundă de dezbateri publice la acest subiect au avut loc în luna august. Atunci, una dintre obiecțiile exprimate s-a referit la faptul că accesul la complex va fi prin parc, dar și că ar lipsi avizele necesare de la Inspecția Ecologică și Serviciul Protecției Civile. Funcționarul de la Pretura Botanica spune însă că toate actele au fost în regulă.


„La toate consultările publice, indiferent că e o construcție cu multe sau puține nivele, permanent sînt anumite nemulțumiri, dar important este să se respecte toate normele legislației Republicii Moldova. Că sînt nemulțumiri, ele sînt permanent”, a adăugat Igor Vrabie.

Întrucît nicio decizie cu privire la demararea lucrărilor de construcție nu a fost încă emisă de autorități, reprezentanții beneficiarului ne-au comunicat că conceptul final al obiectivului va fi făcut public după adoptarea unei hotărîri de către Consiliul Municipal Chișinău.

Mai mulți consilieri municipali și activiștii civici și-au exprimat anterior nemulțumirea în legătură cu planurile de construcție în parcul „Valea Trandafirilor”. Totodată, membrii societății civile s-a arătat îngrijorați de soarta elementelor populare de decor din interiorul restaurantului „Doina”. Investitorul a dat însă asigurări obiectele de artă din local vor împodobi interiorul restaurantului și după modernizare.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?