COVID-19 : VACCINAȚI 1 004 668  INFECTAȚI 400 556 (+3971)   TRATAȚI 369 770     DECESE 10 501(+13)   Mai multe detalii 
Criza energetică stiri: 544
Coronavirus stiri: 7926

Razii ale poliţiştilor în localurile din Chişinău

3 oct. 2021,, 18:00   Capitala
1951 0

Deşi spitalele sînt pline şi mor oameni infectaţi cu noul coronavirus, restricţiile ce ar trebui aplicate rămîn doar pe hîrtie. Poliţia nu-i amendează pe cei care încalcă măsurile sanitare, iar patronii localurilor sînt doar avertizaţi că vor fi sancţionaţi dacă nu le vor cere clienţilor să prezinte certificate de vaccinare sau teste negative la Covid.

Însoţiţi de mascaţii de la Fulger, zeci de poliţiştii au făcut raiduri, aseară, în localurile din Chişinău. Forţele de ordine nu au verificat însă certificate de vaccinare sau testele la Covid ale clienţilor din restaurante, ci doar le-au atras atenţia agenţilor economici asupra noilor decizii ale Comisiei de Sănătate Publică, transmite chisinau/" target="_blank">tvrmoldova.md.

De teama de a fi amendaţi unii administratori ai localurilor au interzis accesul în interior pentru persoanele care nu aveau certificat de vaccinare, teste anticovid sau adeverinţă privind prezenţa anticorpilor în organism.

Poliţia va continua să-i avertizeze azi şi mîine pe patronii localurilor că de luni vor fi amendaţi dacă nu vor aplica restricţiile impuse de autorităţi.

ALEXEI GROSU, şef adjunct, Inspectoratul Naţional de Securitate Publică: „Ne propunem ca să activăm aceste 3 zile de wekeend, vineri, sîmbătă, duminică la capitolul prevenire cetăţenilor şi agenţilor economici privind conformarea prevederilor comisie naţionale. –Cînd veţi aplica amenzi? – Mizăm de la o luni”.

Din întîi octombrie au intrat în vigoare noile restricţii aprobate de Comisia de Sănătate Publică, printre care şi obligativitatea de a prezenta certificatul Covid-19 în unităţile de alimentaţie publică, în sălile de spectacol sau în cele de sport, dar şi la evenimentele private, cum ar fi nunţile şi cumetriile. Cei care nu sînt vaccinaţi trebuie să aibă test negativ la Covid sau o adeverinţă care confirmă prezenţa anticorpilor.0

Adăuga comentariu

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Pe ce veți economisi în primul rînd după creșterea tarifelor?
Despre cum se nasc zeiiКатрук Валерий
Muzeul de ceară din Codri (+Video)Катрук Валерий
Cartagina va fi distrusăКатрук Валерий
 X