X 
Transnistria stiri: 1405
Eurovision stiri: 504

Răspunsul 112 în cazul bărbatului care a murit așteptînd ambulanța

22 sep. 2018,, 11:15   Societate
5651 0

Erau prea multe solicitări și nicio mașină liberă.

Este răspunsul autorităților încazul bărbatului care decedat ieri în stradă, după ce i s-a făcut rău. Mai mult,ambulanța care a fost solicitată de nenumărate ori și ajuns potrivit martorilor în40 de minute ar fi ajuns în 18 minute, ne asigură cei de la Serviciul Unic deUrgență 112, scrie SănatateInfo.md

„Da, au sunat și au anunțat, așa cum se anunță la noi că îi este rău unui om în stradă, dacă spuneau că are dureri mari, clar că noi întorceam ambulanța și o întoarcem la cod roșu, dar nu era el de cod roșu. Cînd a ajuns ambulanța el a decedat. Ambulanța a ajuns în 18 minute. Nu era un caz de cod roșu, altfel ambulanța ar fi făcut cale întoarsă de la alte solicitări, poate tot atît de grave”, ne-a comunicat Ion Midrigan, vicedirector stația AMU Chișinău.

Potrivit Serviciului de presă al Direcției Generale Poliția Capitalei, bărbatul decedat ieri avea 53 de ani și i s-a făcut rău la scurt timp după ce ieșise de la serviciu. Oamenii legii așteaptă rezultatele expertizei pentru a stabili cauza decesului.

Vicedirectorul Stația AMU Chișinău, Ion Midrigan susține că moartea ar fi survenit după un infarct miocardic sau ictus cerebral, pentru că în alte patologii decesul nu survine atît de repede.

Cazul a fost făcut public pe o rețea de socializare de către un trecător care a sunat la 112.


„Ieșisem la o scurtă plimbare pe strada Lech Kaczynski. La colțul blocului 6/1 o doamnă tînără și vreo doi tineri domni priveau cu îngrijorare la tulpina unui arbore. Cînd am ajuns în dreptul lor am înțeles că urmăreau convulsiile unui domn întins lîngă trotuar. Am întrebat-o pe tînăra doamnă dacă a chemat urgența. Ne-a spus că da, dar au trecut deja 10 minute și nu apare. Am telefonat la 112, mi-a răspuns operatoarea, am insistat. E un caz ieșit din comun, îi spun, este un domn în convulsii, poate că e epilepsie, poate că e un atac de cord. Așteptăm. Se adună lume... Mai trec 10 minute... Mai formez 112. Răspunde aceeași operatoare. Alarmată și indignată, îi cer să trimită o ambulanţă cît mai urgent. Îi spun că s-ar putea să ajungă prea tîrziu. Ambulanța nu vine. Telefonează și alți cetățeni care stau cu priviri disperate, cuprinși de necaz și neputință. Apare în mare viteză o mașină cu 112. Sărim cîțiva în stradă cu mîinile ridicate să oprească. Accelerează și trece mai departe. În cele din urmă, peste mai bine de 40 de minute de la primul apel, apare ambulanța, care constată decesul. Luăm la rost medicii, ne revoltăm. Calm și impasabil ni se spune că nu ajung mașini, că „Ce doamnă, mata nu știi în ce țară trăiești?”, că să ne adresăm Ministerului Sănătății. Asta era soluția! Da, asta trebuia să facem! Priveam consternați cum se constata decesul unui om care putea fi salvat”, a scris Maria Șleahtițchi pe Facebook.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?