Coronavirus stiri: 8217
Obiectiv european stiri: 320
Criza energetică stiri: 962

”Puterea cuvîntului” sau cum locuitorii din Codru au fost ”salvați” de praf

5 aug. 14:44   Capitala
1346

Pe 28 iulie, Noi.md scriea despre faptul că locuitorii din strada Livădarilor a orașului Codru din muncipiul Chișinău se luptă cu morile de vînt după ce mai bine de doi ani primăria s-a apucat de reparația drumului.

Zilnic, aceștia erau nevoiți să meargă pe un drum impracticabil, iar nisipul care a fost presuprat aici de lucrători pur și simplu le inunda casele și curțile. La o săptămînă distanță lucrurile s-au schimbat.

La o zi după ce echipa noastră a publicat materialul la acest subiect, pe șantierul uitat pînă atunci au apărut mai mulți muncitori, iar drumul a fost presurat cu pietriș.

”Au acoperit tot drumul cu pietriș, așa că am scăpat de praful care ne dădea bătăi de cap”, ne-a spus Angela o locuitoare din zonă.

La solicitarea redacției noastre, reprezentanții primăriei orașului Codru ne-au spus că mai e suficient timp pînă a da în exploatare drumul, întrucît, conform caietului de sarcini, lucrările de construcție au un termen de executare de trei ani.


„Lucrările au început conform ordinului de începere a lucrărilor, în martie 2020. Astfel, finalizarea lucrărilor este preconizată pentru luna martie 2023. Acest termen de 3 ani, se datorează lucrărilor complexe de construcție atît a drumului cît și a canalizării pluviale pentru două sectoare de străzi diferite. De asemenea, în proiectul obiectivului în cauză sunt preconizate lucrări de reparare și a altor străzi, denumirea obiectivului fiind axată pe cele mai importante dintre ele”, se arată în răspunsul autorităților trimis redacției noastre.

Totodată, portalul de știri Noi.md a trimis o solicitare și la compania Premier Energy, pe care localnicii din strada Livădarilor au chemat-o în repetate rînduri, pentru a remedia problema cu pilonii deconectați de la rețeaua de energie care din cauza lucrărilor din zonă puteau în orice moment să să prăbușească.

Din informațiile oferite de reprezentanții companiei Premier Energy, toți pilonii de pe această stradă au fost ieri scoși.

Noda redacției: Încă odată am realizat faptul că puterea cuvîntului face minuni, iar lucrurile pot fi schimbate - trebuie să existe doar voință!

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Experții vorbesc despre un posibil deficit de apă în Moldova. Ce ar trebui să facem?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав