X 
Criza energetică stiri: 1608
Cutremure stiri: 271
Preşedintele stiri: 3390

PSRM va avea propriul candidat la șefia capitalei

4 oct. 14:37   Capitala
2020 0

Partidul Socialiștilor va avea propriul candidat la alegerile locale noi din municipiul Chișinău. O asemenea declarație a fost făcută de către secretarul executiv al formațiunii, Vlad Batrîncea, în cadrul emisiunii „Puterea a patra”, unde a precizat că „în prezent actualul primar socialist, Ion Ceban, care s-a detașat de PSRM merge pe cont propriu” și ar trebui să aibă „consultări cu socialiștii „dacă dorește să fie susținut în scrutin”, întrucât a anunțat că va candida pe propria platformă politică – MAN.

Potrivit lui Batrîncea, PSRM „încă mai este o forță politică” și trebuie să aibă propriul candidat la primăria capitalei, întrucât „socialiștii nu fac jocul nimănui”.

„Noi vom avea un cuvânt greu de spus și la alegerile din Capitală. PSRM va avea propriul candidat la alegerile locale. Domnul Ceban dacă va candida separat, urmează să ducă dialog cu cine consideră necesar. PSRM va fi un concurent electoral la alegerile locale și în municipiul Chișinău la sigur. Noi suntem partid politic. Noi nu facem agenda nimănui. Noi avem propria echipă. Reiterez, afirm și asigur că avem echipă foarte bună în municipiul Chișinău, care asigură inclusiv în prezent rezultate bune. La sigur vom fi concurent la alegerile respective”, a spus Batrîncea.

Politicianul ar încerca să-l distanțeze tot mai mult pe Ion Ceban de la partidul care l-a susținut să ajungă la șefia Capitalei, cel mai probabil, pentru a-i oferi posibilitatea să aibă un nou mandat, precizând că „în prezent Ceban nu-și coordonează declarațiile și ieșirile în public cu PSRM”.

„Noi nu avem nici o înțelegere, nici cu domnul Ceban, nici cu altcineva, cumva partidul să cedeze ceva. Dacă cineva vrea să aibă cu noi discuții să vină. Domnul Ceban nu coordonează cu PSRM propriile declarații. El merge pe cont propriu. Are tot dreptul. Dacă domnul Ceban dorește într-o formă s-au alta susținerea PSRM nu are decât să o comunice, însă astăzi, el merge pe cont propriu, are un proiect politic și are dreptul. PSRM va participa la alegerile din municipiul Chișinău”, a conchis Vlad Batrîncea.


Amintim că, anterior, Ion Ceban a anunțat că va participa la alegerile locale noi din 2023 pentru un nou mandat de primar al capitalei, doar că, nu în componența și cu susținerea PSRM, ci în baza propriei formațiuni politice pe care și-a format-o deja – Partidul Mișcarea Alternativa Națională (MAN), distanțându-se astfel de socialiști, care au pierdut mult din rating, la alegerile prezidențiale din 2020, iar apoi și la scrutinul parlamentar anticipat din 2021.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

În care categorie de vulnerabilitate ați fost plasat după înregistrarea pe compensatii.gov.com?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав