X 
Criza energetică stiri: 1772
Cutremure stiri: 387
Eurovision stiri: 424

PSRM: Ion Ceban și PAS ar trebui să renunțe la politică și să garanteze aprovizionarea neîntreruptă cu apă potabilă a locuitorilor Chișinăului

2 feb. 15:00   Capitala
1716 0

Primarul general al Chișinăului, Ion Ceban, și guvernul PAS ar trebui să renunțe la politică și să garanteze aprovizionarea neîntreruptă cu apă a chișinăuienilor.

Despre acest lucru a declarat Partidul Socialiștilor din Moldova, menționînd că este nedumerit de atacurile lansate de fostul coleg, primarul general al Chișinăului, Ion Ceban, în adresa sa. PSRM consideră aceste acuzații drept o dovadă a incapacității sale de a rezolva cele mai elementare probleme ale cetățenilor, și anume, furnizarea neîntreruptă a apei potabile locuitorilor Chișinăului.

PSRM a amintit că Ion Ceban a fost ales în funcția de primar general cu sprijinul Partidului Socialiștilor. Mai multe realizări și inițiative la nivel local, pe care domnul Ceban încearcă să și le atribuie, au devenit posibile datorită sprijinului fracțiunii PSRM în consiliul municipal.

Socialiștii din Moldova au subliniat că Fostul secretar al PSRM pentru ideologie, Ion Ceban, demult a renunțat la convingerile sale politice anterioare, aderînd la ideologia partidului PAS și acționînd pe arena politică din Moldova în unison cu partidul aflat la guvernare.

”Renunțarea la identitatea și suveranitatea Republicii Moldova, proclamarea integrării europene ca obiectiv prioritar – toate acestea sînt inițiativele proprii ale lui Ion Ceban. Recenta sa inițiativă politică privind semnarea de către toate partidele pro – europene, inclusiv PAS, a unui document similar „Declarației de la Snagov”, nu lasă nicio îndoială cine anume „bate palma” cu partidul de buzunar al Maiei Sandu. Din păcate, domnul Ceban nu a precizat dacă intenționează să includă în inițiativa sa anularea neutralității Republicii Moldova și înlocuirea limbii moldovenești cu limba romînă în Constituția Republicii Moldova”, a declarat PSRM.


Socialiștii regretă că Ion Ceban abia astăzi și-a amintit de faptul că reprezentanții Partidului Socialiștilor i-au fost cîndva colegi, și nu atunci cînd s-a disociat public de PSRM, cînd a încercat să scindeze fracțiunea Partidului Socialiștilor din CMC, și cînd fostul nostru coleg Gaik Vartanean a părăsit fracțiunea PSRM din Parlament, uitînd să-și depună mandatul de deputat.

PSRM a declarat că este rușinos și nedemn de funcția de primar general atacul public grosolan și nejustificat al lui Ion Ceban în adresa colegului nostru Dinari Cojocaru și a soției sale. Amintim că ceva timp în urmă, Ion Ceban a condamnat atacurile împotriva membrilor familiei, victimă al cărora, de mai multe ori a fost chiar el și persoanele sale apropiate.

”Toate forțele proeuropene sînt în egală măsură responsabile de situația creată în domeniul aprovizionării cu apă a capitalei – și guvernarea PAS, și Primăria Chișinău, condusă de primarul general proeuropean, Ion Ceban. Partidul Socialiștilor îndeamnă atît oficialii PAS, cît și primarul general al Chișinăului să nu se mai ocupe de populism ieftin, ci să se axeze pe prevenirea unei catastrofe în capitală și să ajungă la o înțelegere care ar asigura aprovizionarea neîntreruptă a Chișinăului cu apă potabilă.

10
0
0
0
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ar trebuie să fie interzisă în Chișinău depășirea limitei de viteză de 30 km/h?
Azi am văzut în vis un ARMISTIȚIU SLAVON!Сандуляк Владислав
Cartea neamuluiКатрук Валерий