Criza energetică stiri: 783
Preşedintele stiri: 3233
Puterea stiri: 7326
Obiectiv european stiri: 283

Procuratura Generală: Un bărbat a fost condamnat la 12 ani de închisoare

9 mar. 18:15   Capitala
3028

Prin sentința Judecătoriei Chișinău, sediul Buiucani din 01 martie 2022, un bărbat în vîrstă de 36 ani, a fost condamnat la 12 ani de închisoare, cu ispășirea pedepsei în penitenciar de tip închis, pentru vătămarea intenționată gravă a integrității corporale sau a sănătății, care au provocat decesul victimei (art.151 alin. (4) din Codul penal) și huliganism (art.287 alin.(1) din Codul penal).

Potrivit actului de învinuire, s-a constatat că, în octombrie 2021, inculpatul, aflîndu-se în fața Primăriei municipiului Chișinău, amplasată pe bd. Ștefan cel Mare și Sfînt 83, mun. Chișinău, ca urmare a apariției unui conflict cu victima, care s-a dovedit a fi un bărbat în vîrstă de 41 de ani, încălcînd ordinea publică, a aplicat violența fizică în privința ultimului, manifestată prin aplicarea multiplelor lovituri cu pumnii în regiunea corpului și a capului, cauzîndu-i în rezultat vătămare intenționată gravă a integrității corporale și sănătății, care prezintă pericol pentru viață și conform acestui criteriu se califică ca vătămare gravă. Respectiv, în rezultatul leziunilor corporale produse, victima a decedat, cadavrul acestuia fiind depistat, a doua zi dimineața, într-un apartament din mun. Chișinău, unde acesta locuia.

Menționăm că, pe tot parcursul desfășurării urmăririi penale și examinării cauzei penale în instanța de judecată, inculpatul s-a aflat în arest preventiv, măsură care a fost menținută de către instanță, pînă la intrarea sentinței în vigoare.

Concomitent, la pronunțarea sentinței, instanța de judecată a decis de a încasa din contul inculpatului în beneficiul succesorului victimei, a sumei de 60 000 lei, cu titlu de compensare a pagubei materiale cauzate și respectiv a sumei de 200 000 lei, cu titlu de prejudiciu moral.

Sentința nu este definitivă și poate fi atacată la Curtea de Apel Chișinău, în termen de 15 zile.


2

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Moldova, împreună cu Ucraina, a primit statutul de țară candidată la UE. Cum, în opinia dumneavoastră, se va schimba viața moldovenilor?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав