COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Problema parcărilor în capitală: Pietonii se plîng că nu au pe unde merge

Problema parcărilor în capitală: Pietonii se plîng că nu au pe unde merge

Zilnic, în Capitală, putem observa zeci de mașini parcate pe trotuare, care dau mari bătăi de cap pietonilor, dar mai ales mamelor cu cărucioare, care sînt nevoite să le ocolească pe fiecare.

Jurnaliștii publika.md au mers pe strada Mitropolit Gurie Grosu din sectorul Centru, unde a surprins automobile staţionate una lîngă alta.

Pentru că trotuarele nu se mai văd, oamenii care trec prin zonă sînt nevoiți să meargă prin mijlocul drumului. Am încercat să chemăm poliţiştii ca să ia măsuri.

Pietonii se plîng că nu au pe unde merge.

”Cel mai grav e că se acoperă trecerea pentru pietoni și mereu cînd trecem cu căruciorul, noi trebuie să ocolim tot șiragul de mașini ca să găsim un loc pe unde putem trece.”

”Au întrecut orice măsură. În primul rînd, poluează aerul. În al doilea rînd, este o adevărată problemă ca să treci pe aici, mereu trebuie să ocolești.”

”E prea mic orașul pentru atîtea mașini. Sunt la Primărie oameni care trebuie să se gîndească la chestia asta. Trebuie să-i impunem să se gîndească.”

”Își parchează mașinile inclusiv în curți unde se joacă copii și pe drum, unde nu este spațiu amenajat.”

Unii șoferi recunosc faptul că uneori sînt nevoiți să parcheze neregulamentar, dar dau vina pe lipsa locurilor de parcare și cer autorităților să soluționeze problema.

”Cîteodată aici nu-s locuri de parcare. Eu vin la copil la oncologie și trebuie să parchez mașina undeva și o pun în mijlocul drumului. Nu pe mult timp, dar pun.”

De la începutul acestui an și pînă în prezent, oamenii legii au aplicat 1290 de amenzi pentru parcarea neregulamentară a maşinilor. 700 dintre ele în Capitală.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load