COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 857 485 INFECTAȚI 330 799(+1505)   TRATAȚI 308 832     DECESE 7576(+41)   Mai multe detalii
Preşedintele stiri: 2959
Puterea stiri: 6924
Coronavirus stiri: 7690

Problema Hotelului Național: ”A fost creat un nor de fum, iar clarificările întîrzie să vină”

20 sep. 13:33   Capitala
1729 0

Stagnare în cazul Hotelului Național. Primarul general Ion Ceban spune că organele de drept așa și nu au dat un răspuns după 3 luni de cînd a solicitat să se expună asupra acestor acte.

Ceban spune că astăzi va cer ca să fie transmise demersuri repetate la toate instanțele pentru a avea un răspuns în acest sens, către PG, Anticorupție, AST, Ministerele de resort.

„A fost creat un nor de fum, iar clarificările întîrzie să vină. Referitor la acele construcții problematice din centrul orașului pe care am atenționat Ministerul Culturii, nu avem deocamdată un răspuns.

Un grup de lucru se ocupă cu examinarea tuturor construcțiilor ce sînt în centrul istoric. Sunt 5 dosare care sînt în fază de examinare, din 25 de construcții cu suspiciuni de încălcare. Vom vedea care sînt constatările Agenției Supraveghere Tehnice și toate aceste materiale vor fi prezentate către Guvern, pentru examina și implicare în acest proces. Noi nu avem ce ascunde. Toate autorizațiile problematice au fost emise pînă în 2018”, a declarat Ceban.

Primarul a mai punctat că Planul Urbanistic General se face doar după ce este gata evaluarea și inventarierea monumentelor istorice circa 900 la număr care se află în zona istorică centru și nicidecum invers.


„Planul Urbanistic Zonal Centru la fel depinde de această inventariere. Nu o puteți realiza, haideți să vedem în comun. Am spus în trei săptămîni să avem grup de lucru și să muncim, nu să pasăm mingea dintr-o parte în alta și să ieșim iar pe Facebook. Are de suferit orașul, nu Ion Ceban. Sau cum mai nou mi-ați trimis scrisoare pe numele lui Ivan Ceban”, a conchis edilul.

0
Recomandă:

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Adăuga comentariu

Ce veți face dacă tariful pentru încălzirea cu gaze va fi extrem de ridicat?
🔽🔽