UPDATE: Pilonii din scuarul Cehov nu vor mai fi demontaţi

UPDATE: Pilonii din scuarul Cehov nu vor mai fi demontaţi

UPDATE 16:09 

Serviciul Pază și Protecția de Stat a identificat o altă soluție pentru asigurarea securității pe perioada vizitei lui Erdogan. Pilonii de securitate din scuarul Cehov nu vor fi demontați, a anunțat ceva mai tîrziu pe Facebook activistul civic Victor Chironda.


Președintele Turciei, Recep Tayyip Erdoğan, va efectua o vizită la Chișinău în perioada 17-18 octombrie.


12: 10 - Pilonii de protecție a trotuarului instalați în Scuarul Cehov încă la începutul lunii iunie, vor fi demontați pentru cîteva zile, din cauza vizitei președintelui Erdogan și a delegației sale, comunică Noi.md.


Despre aceasta anunţă activistul civic Victor Chironda la iniţiativa căruia au fost instalaţi stîlpii şi care spune că după ce preşedintele turc îşi va încheia vizita în ţara noastră, pilonii vor apărea la loc.


"Eu înțeleg că vizita unui demnitar de rang înalt necesită măsuri sporite de securitate. Însă organizarea parcărilor pe trotuare este o practică nocivă și discriminatorie în adresa cetățenilor simpli. Cred că autoritățile trebuie să înțeleagă că problema parcărilor și supraaglomerării orașului este una mai gravă decît pare și trebuie soluționată nu doar pentru delegații oficiale ci și pentru locuritorii de rînd ai orașului", a scris Chironda pe pagina sa de Facebook.


Activistul civic mai spune că a anunţat ofițerul Serviciului Protecţie şi Pază de Stat responsabil de asigurarea măsurilor de securitate cît și Direcția de Transport că nu este de acord cu scoaterea stîlpilor și cu parcarea mașinilor delegației pe trotuar și a propus să fie identificate alte soluții pentru asigurarea parcărilor delegației.


Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load