COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Primele mașini au fost „luate pe sus” în capitală

Primarul general Ion Ceban se arată bucuros că automobilele parcate neregulamentar au început să fie evacuate de către poliție, începînd de astăzi. În acest context, Ceban a cerut să fie urgentat conceptul și procesul cu privire la crearea parcărilor în capitală.

„Primăria elaborează în prezent o hartă electronică a parcărilor cu plată din capitală, care sînt în prezent în gestiune privată. Pe această platformă vor fi plasate şi străzile unde este permisă parcarea mașinilor pe carosabil. Totodată, Direcţia generală transport public şi căi de comunicaţie, de comun cu Inspectoratul Național de Securitate Publică al IGP, lucrează la evaluarea străzilor din zona centrală, unde putem începe proiectul pilot de sistematizare a parcărilor. Astfel, vom avea posibilitatea să oferim locuri de parcare legale, amenajate, marcate, semnalizate”, a declarat edilul.

În paralel, DGTPCC analizează un concept de reorganizare a circulației rutiere pe străzile din centrul oraşului.

„Astfel, acolo unde în prezent sînt trei benzi vom amenaja două pentru circulaţie şi una pentru parcare, iar unde avem două benzi, una neapărat va fi pentru parcarea automobilelor. În acest sens coordonăm cu Inspectoratul de Poliţie şi inginerii de trafic”, a precizat Ceban

Primarul spune că va lua în vizor şi ideea ca agenţii economici din zona centrală să amenajeze locuri de parcare pentru clienţii lor – în curte. La fel, se va amenaja şi parcări de tipul – parking lift, împreună cu Universitatea Tehnică a Moldovei.


„De nenumărate ori m-am ciocnit cu încălcări grave privind parcarea pe străzile și trotuarele dedicate pietonilor. Am sesizat organele de resort de fiecare dată și voi continua să o fac și în continuare”, spune edilul.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load