COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 826 262  INFECTAȚI  313 849(+1407)   TRATAȚI 294 229     DECESE 7172 (+34)   Mai multe detalii
Preşedintele stiri: 2946
Puterea stiri: 6861

Primarul general, în discuții cu ministrul Culturii. Ce subiecte au fost abordate

14 sep. 20:51   Capitala
959 0

Problema patrimoniului cultural a fost discutată astăzi de primarul general Ion Ceban și Ministrul Culturii Sergiu Prodan.

Potrivit primarului general, aceștia au covenit să creeze un grup de lucru, în vederea definitivării unei foi de parcurs de identificare a subiectelor ce țin de ambele entități.

„Primordial, la ce trebuie să atragem atenția și să ne implicăm de comun acord este procesul de evaluare a celor aproximativ 900 de monumente istorice din nucleul istoric al orașului.
Anterior, fostul Minister al Educației Culturii și Cercetării și-a asumat responsabilitatea de evaluare, dar care nu a ajuns la finalitate.

Acest lucru va permite avansarea în elaborarea Planului Urbanistic Zonal Centru, la care Primăria lucrează în prezent”, a declarat Ceban.

Primarul spune că în final, își propune să aibă un cadru legal bine stabilit care va da claritate atît pentru locuitori, Primărie, cît și investitori.


Amintim că anterior, edilul a anunțat că pînă în data 1 aprilie nu vor fi emise acte permisive noi pentru construcții în zona centru a capitalei.

0
Recomandă:

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Adăuga comentariu

Demiterea și arestarea Procurorului General, Alexandr Stoianoglo, au provocat reacții contradictorii în rîndul societății. Cum credeți că vor evolua evenimentele?
🔽🔽