COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Primarul dă asigurări că tarifele pentru călătoriile în microbuze nu vor fi majorate

Primarul dă asigurări că tarifele pentru călătoriile în microbuze nu vor fi majorate

Transportatorii din Chișinău nu vor obține acordul autorităților municipale pentru majorarea tarifelor la calătoriile în microbuze, pînă nu vor pune în circulație mașini noi și confortabile pentru pasageri, dă asigurări primarul capitalei Ion Ceban.

„Sînt 682 de microbuze care circulă în Chișinău și încearcă astăzi să obțină un tarif majorat. Ei nu vor obține asta. Dacă vrem modificarea tarifelor, trebuie să vorbim doar de mașini noi, confortabile, care să activeze în legătură direct cu autobuzele și troleibuzele, să respecte regulamentul, să ajungă la destinație și după graficul stabilit”, a concretizat Ion Ceban în cadrul emisiunii „Politica” de la TV8.

Edilul afirmă că se lucrează acum la un plan de completare a parcurilor de autobuze și troleibuze, iar în anul curent ar urma să fie achiziționate zeci de unități noi pentru transportul public, transmite NOI.md cu referire la tv8.md.


„Nu vrem să fie 20-30 de unități, dar mult mai multe și o vom face în acest an. Transportul public are nevoie de 100-150 de autobuze noi. O sută de autobuze cu parametrii pe care îi vrem costă aproximativ 380 milioane de lei”, a spus Ceban.

Primarul a precizat că sînt analizate în prezent cîteva opțiuni pentru a identifica resursele financiare necesare pentru cumpărarea acestor autobuze: credite de lungă durată, proiecte investiționale sau parteneriate publice-private.

Amintim că administratorii mai multor rute de microbuz din capitală au trimis un demers la Primărie în care au cerut să fie majorat tariful pentru călătorii, pentru că suportă pierderi enorme. Aceștia au calculat că o călătorie cu microbuzul prin capitală trebuie să coste 10 lei, dar cer măcar 6 lei, ceea ce înseamnă de două ori mai mult decît achită în prezent chișinăuienii.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load