COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 857 485 INFECTAȚI 330 799(+1505)   TRATAȚI 308 832     DECESE 7576(+41)   Mai multe detalii
Preşedintele stiri: 2959
Puterea stiri: 6801
Coronavirus stiri: 7617

Primarul Capitalei: "CNAM are restanțe la finanțarea spitalelor din Chișinău"

20 sep. 10:16   Capitala
1501 0

Primăria municipiului Chișinău a solicitat Guvernului, Ministerului Sănătății și Companiei Naționale de Asigurări în Medicină /CNAM/ să demareze de urgență achitarea plăților restante și finanțarea ritmică a instituțiilor municipale spitalicești care au tratat/tratează pacienți bolnavi de coronavirus.

Primarul capitalei, Ion Ceban, a anunțat astăzi, la ședința on-line a serviciilor municipale, că spitalele se confruntă cu restanțe la plata din partea Companiei Naționale de Asigurări în Medicină, transmite Noi.md cu referire la Moldpres.

„S-au acumulat datorii către furnizorii de consumabile, iar în unele cazuri, companiile refuză să mai livreze către spitale produsele medicale conform contractului. Este o situație care poate duce la dificultăți serioase în activitatea spitalelor și în tratamentul pacienților”, a specificat Ceban.

În același timp, primarul a anunțat că din cauza creșterii incidenței de coronavirus, a decis reactivarea pentru tratamentul COVID-19 a Spitalului Clinic Municipal „Sfîntul Arhanghel Mihail”. „Pe 18 septembrie am decis ca spitalul să fie activat cu 300 de paturi, inclusiv 16 pentru terapie intensivă. Avem o situație complicată, dar gestionăm la nivel de municipiu”, a declarat Ceban.

În acest context, edilul a solicitat Ministerului Sănătății și CNAM să demareze de urgență achitarea plăților restante și finanțarea ritmică a acestora.

0
Recomandă:

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Adăuga comentariu

Ce veți face dacă tariful pentru încălzirea cu gaze va fi extrem de ridicat?
🔽🔽