Primarul capitalei cere inventarierea bunurilor din toate grădinițele

Primarul capitalei cere inventarierea bunurilor din toate grădinițele

Ruslan Codreanu, primarul general interimar al capitalei, cere ca în toate grădinițele din municipiu să fie făcută o inventariere a bunurilor.


Cererea vine după ce mai mulți părinți s-au plîns că șefii instituțiilor le cer bani pentru reparații, cumpărarea de mobilier sau alte lucruri necesare.


”Și eu sînt tată și primul meu contact făcut cu grădinița a fost acela în care mi s-au cerut 1000 de lei pentru reparația acoperișului. Același lucru la fiecare grupă nouă: se cer bani pentru televizor, bănci, scaune. Iar odată cu plecare copiilor din grădinițe, acestea dispar, iar cei care vin apoi, iarăși adună bani pentru a le cumpăra. Ele nu sînt procurate pentru directori, ci pentru instituție. Cum pot să cumperi un televizor, iar cum pleacă grupa, pleacă și televizorul”, a ripostat edilul.


Acesta a menționat că în ultima perioadă a primit peste 100 de mesaje în care părinții se plîng că li se cer bani pentru produse de igienă sau pentru reparații și salarizare.


”Mi-a scris mama a trei copii care nu a putut să se bucure de sărbătoarea de anul nou pentru că nu a avut de unde să platească taxa de 600 de lei. Exte inadmisibil cu o directoare de grădiniță să îi spună, în batjocură, copilului să stea acasă pentru că nu are bani”, a mai adăugat primarul.


Reamintim că, anterior, Ruslan Codreanu, a cerut părinților cărora li se cer bani în grădinițe, să nu mai tacă și să sesizeze cazurile de corupție. 


Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load