COVID-19 în MOLDOVA

Primăria mai face un pas pentru procurarea celor 100 de autobuze

Primăria mai face un pas pentru procurarea celor 100 de autobuze

Chișinău, tot mai aproape să se facă cu autobuze noi. Primarul general Ion Ceban a anunțat că săptămîna viitoare ar putea fi efectuată licitația în acest sens.

Edilul a cerut ca această licitație să fie una corectă și transparentă.

„Noi despre asta auzim de mult timp. Prioritatea pentru capitală este de aduce unități noi. Practic, astăzi, se finalizează o nouă licitație de achiziționare a 100 de autobuze noi. Transport de calitate – autobuze și troleibuze.

În ceea ce ține de microbuze, dacă vrei să discutăm despre ceva, arătați-ne perspectiva despre cum vreți să modernizați transportul, pentru că la ceea ce avem astăzi, părerea mea că microbuzele arată oribil din toate punctele de vedere – și al securității, și al confortului pentru cetățeni, și multe altele. Am putea să ne așezăm să discutăm unele opțiuni, doar în condiții în care am putea să vedem că aceste lucruri se modernizează. Așteptăm autobuze și autobuze la Chișinău. Licitația, cel mai probabil, va fi săptămîna viitoare. Ne dorim maximă transparență”, a declarat Ion Ceban.


Amintim că Primăria Chișinău a semnat primul contract cu o bancă comercială din țară, pentru a primi 55 de milioane de lei destinați asamblării troleibuzelor la Chișinău. Potrivit primarului, pînă la sfîrșitul anului va fi suplinit parcul de troleibuze cu încă 35 de unități.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load