COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Primăria Chișinău vrea să amenajeze o parcare în garajul Parlamentului

Primăria Chișinău vrea să amenajeze o parcare în garajul Parlamentului

Autoritățile municipale planifică să amenajeze o parcare în garajul Parlamentului.

Este vorba despre trei etaje din cele cinci. Concomitent, municipalitatea identifică și alte adrese, dar și eventuale parteneriate, pentru a asigura locuri de parcare, începînd cu zona centrală. Despre aceasta a anunțat primarul capitalei, Ion Ceban, în cadrul prezentării raportului de activitate la o sută de zile de la preluarea mandatului, transmite NOI.md cu referire la IPN.

Potrivit primarului, sînt investitori privați care ar putea să se implice în construcția parcărilor. Potrivit estimărilor, capacitatea parcărilor multietajate ar fi de 700-1000 de locuri. Dacă parcarea va fi cu sau fără plată se va decide în funcție de instrumentul financiar pe care îl va identifica municipalitatea.

De asemenea, autoritățile sînt în proces de identificare și negociere a unei sume de 70 de milioane de lei care ar permite amenajarea parcărilor pe carosabil pe mai multe străzi, altele decît cele magistrale. În zona centrală ar fi nevoie de circa zece mii de locuri de parcare, iar pentru început vor fi amenajate patru mii.

Ion Ceban a mai spus că în următoarea etapă urmează și inițierea proiectului de organizare a benzilor dedicate pentru transportul public pe principalele străzi din oraș, Pușkin, Bodoni și Ștefan Cel Mare și Sfînt.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load