COVID-19 în MOLDOVA

Primăria Chişinău înăspreşte sancţiunile pentru persoanele care fac dezordine în locurile publice

Primăria Chişinău înăspreşte sancţiunile pentru persoanele care fac dezordine în locurile publice

În parcurile din capitală vor fi efectuate razii, cu scopul de a identifica persoanele care aruncă gunoi la întîmplare, astfel ca asemenea acţiuni să fie contracarate.

Despre acest lucru s-a anunţat la şedinţa operativă a serviciilor municipale, care a fost astăzi prezidată de primarul general, Ion Ceban.

Astfel, numărul agenților constatatori din cadrul preturilor municipiului Chișinău va fi majorat, iar aceştia, de comun cu poliția, vor efectua raiduri și inspecții în acest sens.


,,Scopul inițiativei este de a contracara fenomenul depozitării deșeurilor în locurile publice și necorespunzătoare. Nu este suficient să avem doar un regulament pe hîrtie. Persoanele care nu ştiu să păstreze curăţenia în spaţiile verzi şi să trebuie să fie identificate şi sancţionate”, a menţionat primarul general.

Totodată, Ion Ceban, a solicitat raportarea săptămînală a numărului cazurilor, dar și sancțiunilor aplicate de către agenții constatatori.

Amintim că, noul Regulament privind salubrizarea și asigurarea curățeniei în orașul Chișinău, prevăd amenzi de la 900 de lei pînă la 1800 pentru persoanele fizice sau cu muncă neremunerată în folosul comunității de la 20 la 60 de ore şi pînă la 9000 de lei, pentru persoanele juridice.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load