Criza energetică stiri: 789
Preşedintele stiri: 3235
Puterea stiri: 7327
Obiectiv european stiri: 287

Primăria Chișinău, despre copacul căzut pe strada Vasile Alecsandri

20 mai. 17:23   Capitala
1377

Primăria municipiului Chișinău a venit cu o reacție după ce, ieri, un copac s-a prăbușit pe strada Vasile Alecsandri din Capitală.

Într-un comunicat remis presei, Primăria menționează că arborele a căzut în curtea unei clădiri aflate în gestiunea Ministerului Sănătății.

"Precizăm că imobilul de pe care a căzut ramura de copac, concomitent cu o porțiune din fațadă, este avariat și abandonat, iar la insistența Preturii de sector, în anul 2020, în jurul clădirii a fost instalat un gard, pentru a proteja pietonii care circulă prin preajmă.

De asemenea, e de menționat că, începînd cu anul 2018, Pretura sectorului Centru a sesizat în repetate rînduri autoritățile centrale, gestionarii de drept ai imobilul abandonat, să întreprindă măsuri pentru a exclude riscul de prăbușire a unei porțiuni constructive din cauza creșterii vegetației pe acoperiș și pe pereții clădirii", anunță Primăria.

Totodată, instituția menționează că serviciile municipale de profil nu au dreptul de a interveni în zona privată fără permisiunea proprietarului imobilului.


„Intervenția putea duce la afectarea fațadei clădirii, cu înaintarea ulterioară a pretențiilor pentru despăgubire față de municipalitate de către Agenția Proprietății Publice”, se mai arată în comunicatul de presă.

1

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Moldova, împreună cu Ucraina, a primit statutul de țară candidată la UE. Cum, în opinia dumneavoastră, se va schimba viața moldovenilor?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав