X 
Arşiţa stiri: 174
Jocurile Olimpice stiri: 135
Transnistria stiri: 1455

Primăria capitalei: "Obținerea unei autorizații pentru defrișarea unui copac cu probleme poate dura luni întregi"

18 iun. 09:45   Capitala
3214 0

Vremea cu vînt puternic și ploi torențiale, care s-a abătut în ultima perioadă în Moldova a cauzat mai multe urmări nefaste, printre care și arbori doborîți pe străzile și în curțile de bloc din capitală. În acest context, responsabilii de la Primăria Generală au venit cu anumite precizări.

Potrivit lui Ilie Ceban, viceprimarul capitalei, problema constă în „complexitatea procesului de emitere a autorizației pentru defrișarea arborilor”.

"Dacă un arbore, pe care noi îl vedem că este în stare rea și necesită defrișare, însă este pe jumătate verde sau are vreo creangă verde, atunci la asemenea arbori nu putem primi autorizație. Trebuie să așteptăm pînă arborele o să fie uscat integral. Acel arbore trebuie examinat în comisie, de așteptat luni întregi ca să primim autorizația necesară pentru defrișare", a spus Ilie Ceban, notează Noi.md cu referire la jurnaltv.

Viceprimarul a făcut și un bilanț al săptămînii trecute, marcată de intemperii. Angajații de la Spații Verzi au mers la aproape 200 de adrese pentru a lichida consecințele.

Cele mai afectate au fost sectoarele Botanica, Buiucani și Centru. Au fost afectate de intemperii și unele școli, a declarat șeful adjunct al Direcției generale educație, tineret și sport, Andrei Pavaloi. Autoritățile au intervenit pe teritoriul a 16 instituții de învățămînt, unde au căzut copaci.


"Pe teritoriul a opt instituții de învățămînt, au căzut 18 copaci, iar în alte opt instituții de învățămînt au căzut crengi foarte groase", a menționat Andrei Pavaloi, șef adjunct al Direcției generale educație, tineret și sport.

Potrivit autorităților municipale, urmează să fie alocate anumite surse financiare pentru înlăturarea consecințelor intemperiei. Furtuna din 11 iunie a luat viața a două persoane: a unei minore și a regizorului Arcadie Spoială, lovit de o creangă, care a căzut peste cortul în care se afla.

1
2
0
1
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав