Primăria a stabilit un șir de reguli pentru amenajarea gheretelor în parcuri

Primăria a stabilit un șir de reguli pentru amenajarea gheretelor în parcuri

Deși au permisiune de a instala gherete în parcurile din capitală, pe perioada verii, agenții economici trebuie să respecte o serie de reguli întocmite de Primăria Municipiului Chișinău.


În primul rînd comercianții trebuie să dețină o schiță de  proiect avizată de Direcția generală arhitectură, urbanism și relații funciare, cu soluția cromatică și parametrii unității de comerț, notează agora.md.


O altă cerință prevede un certficat oficial de înregistrare pentru siguranța alimentelor, inclusiv pentru utilajul comercial specializat. Actul trebuie să fie eliberat de Direcția municipală pentru siguranța alimentelor Chișinău. Totodată, agentul economic trebuie să semneze un angajament cu privire la respectarea cerințelor de organizare și desfășurarea a comerțului ambulant stradal și să asigure condiții corespunzătoare pentru expunerea, protejarea și păstrarea mărfurilor.


De asemenea, punctul comercial trebuie să asigure aspectul estetic ai arhitecturii corespunzător unității de comerț, iar agentul economic trebuie să asigure salubrizarea teritoriului în perimetrul unității comerciale pe o rază de 10 m, precum și să asigure unitatea cu pubele pentru colectarea deșeurilor. Imediat cum termenul de activitate prevăzut expiră, comercianții sînt obligați să asigure evacuarea unității de comerț ambulant la expirarea termenului prevăzut.


Potrivit regulamentului emis de autoritățile municipale, în fiecare zonă amplasată va fi cîte o singură unitate de comerț ambulant, rulotă sau remorcă, iar în zonele cu o circulație pietonală mai intensă vor fi amplasate pînă la trei unități.


Gheretele vor activa în perioada 1 iunie -30 octombrie și vor comercializa băuturi răcoritoare sau fierbinți și înghețată. 


În parcurile și scuarurile din capitală vor funcționa 43 de unități de comerț.


Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load