X 

Primaria a cîștigat la CSJ procesul cu SA “Restaurant Doina”. Ce urmează?

25 iun. 2021,, 09:00   Capitala
2881 0

Avem și organe de drept cu verticalitate. Asta a demonstrat-o cazul de ieri de la CSJ, spune primarul general Ion Ceban.

“În inima Parcului Valea Trandafirilor nu va fi ridicat centrul polivalent, așa cum intenționa să facă un agent economic. În urma dezbaterilor judiciare, Curtea Supremă de Justiției a dat cîștig Primăriei municipiului Chișinău în dosarul intentat la cererea S.A. “Restaurant Doina”, iar hotărîrea de judecată anterioară emisă în defavoarea primării a fost anulată integral.

La data de 23 iunie 2021 a fost finalizată examinarea cauzei civile intentată la cererea societății pe acțiuni S.A. ”Restaurant Doina” împotriva primăriei municipiului Chișinău. Cauza a fost inițiată la începutul anului 2019 în baza cererii S.A. ”Restaurant Doina”, prin care aceștia au solicitat eliberarea certificatului de urbanism pentru proiectarea unui centru polivalent cu funcții comerciale, de agrement, cu spații hoteliere și parcare auto subterană”, a sublinat Ceban.

După mai multe hotărîri controversate în conformitate cu care instanțele inferioare chiar au obligat primăria să elibereze certificatul de urbanism solicitat, ieri, la data de 23 iunie 2021, cu participarea Direcției asistenta juridică, Curtea Supremă de Justiție a pus punct în litigiu dat și a pronunțat decizie irevocabilă prin care cererea societății pe acțiuni “Restaurantul Doina” a fost respinsă.

“Este important de menționat că terenul pe care SA “Restaurant Doina” intenționa să ridice construcția se află chiar în inima parcului Valea Trandafirilor a sectorului Botanica din capitală”, a conchis edilul.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum apreciați activitatea Serviciului 112, mai ales, în contextul intemperiilor?