Criza energetică stiri: 789
Preşedintele stiri: 3235
Puterea stiri: 7327
Obiectiv european stiri: 287

Prețul de cost al unei călătorii cu autobuzul ar fi de 19 lei

17 mai. 12:14   Capitala
3009

Prețul de cost al unei călătorii cu autobuzul ar fi de 19 lei. Despre aceasta a declarat, în cadrul ședinței de marți, 17 mai, directorul adjunct al Parcului Urban de Autobuze (PUA), Vitalie Copaci.

Copaci susține un raport în fața aleșilor locali în contextul în care Consiliul Municipal Chișinău (CMC) urmează să examineze un proiect de decizie cu privire la majorarea tarifelor de călătorie în transportul public.

Potrivit lui Copaci, zilnic, întreprinderea municipală de transport înregistrează pierderi de 500 de mii de lei. El mai spune că prețul de cost per km, în condițiile economice actuale ar fi de 38 de lei, scrie Noi.md cu referire la tv8.md.

Totodată, potrivit administrației Regiei Transport Electric (RTEC), pentru 2022, prețul de cost vehicul-km a fost aprobat la valoarea de 24,7 lei, iar costul real al unei călătorii cu troleibuzul „este de peste 7 lei”.

De la începutul anului, pînă în prezent, RTEC a înregistrat pierderi de 10 milioane de lei.


Marți, 17 mai, consilierii locali ar urma să decidă dacă majorează sau nu tariful de călătorie în transportul public de pasageri. Conform proiectului, costul unui bilet de călătorie cu troleibuzul sau autobuzul, în Capitală ar urma să fie 6 lei.

2

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Moldova, împreună cu Ucraina, a primit statutul de țară candidată la UE. Cum, în opinia dumneavoastră, se va schimba viața moldovenilor?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав