X 
Transnistria stiri: 1433
Preşedintele stiri: 4028

Pretorul sectorului Centru a comentat cazul subteranei care „nu a rezistat primei ploi”

13 noi. 2023,, 15:00   Capitala
2963 0

Potrivit pretorului, lucrările de reabilitarea a subteranei încă nu au fost reabilitatea, iar „teracota nu a căzut la prima ploaie, ci a fost intenționat demontataă pentru instalarea a 22 de lightboxuri”.

„Urmare postarii pozelor cu „vai și amar” nu a rezistat subterana proaspăt reabilitată, vin cu următoarele precizări: 1. Lucrările de reabilitare a subteranei au startat în iulie 2022 cu termenul de execuție a lucrărilor 24 luni. Agentul economic a finisat lucrările înainte de termen, însă actele de recepție finală încă nu sînt semnate. Termenul de garanție pentru lucrările efectuate este de 60 luni de la transmiterea obiectului. 2. Teracota NU a căzut la prima ploaie, a fost intenționat demontată pentru instalarea a 22 de lightboxuri. 3. Urmare a cantității mari de precipitații au fost depistate cîteva mici scurgeri, la moment a fost identificată compania care va efectua expertiza pentru hidroizolarea din partea carosabilului”, spune Hîncu.

Pretorul a mai declarat că la subterana respectivă au fost reabilitate accesele, pereții placați cu teracotă, schimbat iluminatul, instalate lightboxurile și camere de supraveghere, notează Noi.md cu referire la realitatea.

„Îmi pare rău de faptul că la momentul cînd Primăria Municipiului Chișinău a declarat finisarea lucrărilor din cadrul proiectului de investiții, stirea a fost preluată de mult mai puține resurse media și grupuri pe rețelele de socializare, decît în momentul cînd un membru activ PAS a postat poze cu pretinse lucrări „de mîntuială””, a mai conchis pretorul sectorului Centru, Vlad Hîncu.

Amintim că în weekend a plouat abundent în toată țara. În Capitală, circulația transportului public și privat a fost dată peste cap din cauza debitului mare de apă pe străzi. Angajații de la Întreprinderea „Exdrupo”, ajutați de serviciile de sector, au intervenit în cele mai problematice zone. Echipele de intervenție au fost pe teren și au lucrat în zonele cu risc sporit de inundații.

La ședința operativă a serviciilor municipale de luni, 13 noiembrie, viceprimarul Capitalei, Ilie Ceban, a venit cu o replică pentru cei care s-au bucurat, cînd au văzut unele străzi pline cu apă”.

„Le reamintesc, în toate orașele lumii cînd plouă abundent sînt probleme, pentru că nu poți lărgi țevi la infinit pentru a evacua tot volumul de apă. E urît de tot, cînd unii muncesc pînă la brîu în apă pentru ca să deblocheze gurile de canalizare, iar alții, care au avut apropo, viziuni de dezvoltare a orașului, se bucură de aceste probleme. Puterea nu se demonstrează prin așa atitudine, ci atunci cînd vii și dai o mînă de ajutor și sprijin. Prin gestul lor, însă, au arătat că sînt slabi și că ceea ce fac e josnic”, a menționat Ilie Ceban.

14
1
2
1
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?