Criza energetică stiri: 1708
Cutremure stiri: 384
Eurovision stiri: 419

Precizările "Premier Energy", după ce Primăria a anunțat că Chișinăul rămîne fără apă

2 feb. 10:57   Capitala
3858 0

"Premier Energy" a confirmat că va deconecta astăzi unele instalații de utilizare ale energiei electrice ale Apă-Canal, cu toate acestea compania anunță că nu va fi afectat în niciun mod procesul tehnologic de funcționare a sistemelor de apeduct, canalizare și furnizare a agentului termic în capitală.

Precizarea a fost făcută după ce primarul capitalei, Ion Ceban, a anunțat astăzi că Chișinăul va rămîne fără apă în decurs de 5-6 ore.

"Premier Energy precizează că ambele locuri de consum al energiei electrice preconizate a fi deconectate astăzi vizează doar blocul administrativ al SA „Apă-Canal Chișinău”, nefiind afectat în niciun mod procesul tehnologic de funcționare a sistemelor de apeduct, canalizare și furnizare a agentului termic", se arată într-o declarație a furnizorului de energie electrică.

Compania anunță că pînă la ora actuală nu au fost propuse soluții reale de plată, prin urmare ÎCS „Premier Energy” a notificat furnizorul de apă despre faptul că se vede nevoită să recurgă pe 2 februarie, 2023, la dreptul său legal de a deconecta instalațiile de utilizare a energiei electrice, pentru a nu admite creșterea în continuare a datoriei.

Precizăm că la ziua de azi aceasta constituie suma de 68,6 milioane de lei, ce include și facturi cu termenul de plată expirat, neachitate încă din luna noiembrie, 2022. Dat fiind faptul, că achitările efectuate în ultima perioadă de către SA „Apă-Canal Chișinău” nu acoperă în totalitate nici consumul zilnic de energie electrică, se conturează o perspectivă negativă de creștere esențială a datoriei totale, odată cu emiterea facturilor în luna februarie, se mai arată în nota informativă a Premier Energy.


Furnizorul de energie electrică și-a exprimat speranța că SA „Apă-Canal Chișinău” va găsi în termeni cît mai restrînși soluții eficiente pentru soluționarea problemei stingerii datoriei.

0
0
0
1
14

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ar trebuie să fie interzisă în Chișinău depășirea limitei de viteză de 30 km/h?
Azi am văzut în vis un ARMISTIȚIU SLAVON!Сандуляк Владислав
Cartea neamuluiКатрук Валерий