COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 750 553 INFECTAȚI 280 175(+1031)   TRATAȚI 265 946     DECESE 6586(+8)   Mai multe detalii
Preşedintele stiri: 2907
Puterea stiri: 6728

Precizările Noi.md cu privire la tăierea copacilor din apropierea parcului „La Izvor”

22 iul. 08:00   Capitala
1918 4

În adresa redacției Noi.md a parvenit o cerere din partea companiei S.R.L. „Solomon Construct” cu privire la dezmințirea informației din articolul „În parcul ”La Izvor” din capitală se taie masiv copacii (FOTO)” publicat la data 12.07.2021.

Redacția a comis o greșeală în titlul articolului, scriind „În parcul ”La Izvor” din capitală se taie masiv copacii (FOTO)” în loc să scrie ,„Lîngă parcul ”La Izvor” din capitală se taie masiv copacii (FOTO)”.

Am corectat această inexactitate. Acest lucru însă nu schimbă esența problemei. Zonele verzi trebuie păstrate, dar nu distruse, iar problema terenurilor pe care cresc de secole copaci, fie ele chiar și private, trebuie să fie reglementată prin lege. Acest lucru este valabil mai ales pentru spațiile verzi plantate pe malurile lacurilor naturale, care contribuie la acumularea de apă, la formarea izvoarelor subterane și a rîurilor care alimentează, în acest caz, lacurile din parcul „La Izvor”.

Reamintim că recent primarul general al Capitalei, Ion Ceban, le-a cerut subalternilor să verifice situaţia de pe strada Mesager, unde anterior au fost tăiați circa 200 de copaci, exprimîndu-și indignarea în legătură cu faptul că tăierile de arbori au fost avizate de Agenţia de Mediu: „Rog Direcţia Arhitectură să fie maxim precaută în ceea ce îşi doresc acei cetăţeni pe acel teritoriu să facă şi să ţină aceste subiecte la control. Nu este normal ca, fie şi cu scopuri nu ştiu de care, să-şi bată joc în aşa hal de spaţiul verde”.

Pretorul sectorului Buiucani Vadim Brînzaniuc a sesizat Inspectoratul de Poliție, Inspectoratul Ecologic de Stat.


„Sîntem convinşi că a fost încălcată procedura de autorizare a defrişărilor pe terenul respectiv”, a declarat Vadim Brînzaniuc.

Inspectoratul Ecologic de Stat a început deja controlul. Inspectorul desemnat, Ion Caliniuc, ne-a spus că ancheta e în desfăşurare şi nu se va expune decît atunci cînd procesul verbal va fi gata.

Reprezentanţii companiei susţin că defrişările sînt legale şi că nu au nevoie de avizul Primăriei pentru a tăia copacii.

Recomandă:

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Intrarea în cafenele și restaurante ar putea fi permisă doar pentru cei testați sau vaccinați anti COVID-19. Care vor fi consecințele?
🔽🔽