COVID-19 în MOLDOVA

Precizările MAI pentru protestul de mîine al veteranilor (VIDEO)

Precizările MAI pentru protestul de mîine al veteranilor (VIDEO)

Ministerul Afacerilor Interne a venit cu precizări privind modul de desfășurare a unui protest în plină pandemie, avînd în vedere că, mîine dimineață, veteranii războiului de pe Nistru au anunțat o nouă acțiune de protest, care va avea loc în fața Parlamentului, cu începere la 10 dimineața.

De asemenea, MAI a anunțat că nu vor fi tolerate acțiunile de încălcare a ordinii publice, referindu-se la altercațiile dintre protestatari și polițiști care au avut loc la protestul din 16 iulie.

„Mult stimați veterani, am considerat vital de a vă informa despre modul de desfășurare pașnică a unui protest în scopul de a evita situațiile neplăcute, similare celora care au avut loc pe 16 iulie curent”, a declarat secretara de stat a MAI, Mariana Grama, transmite unimedia.info.


„Solicit respectuos, pe perioada protestului să dați dovadă de responsabilitate, înțelepciune și stăpînire de sine. Să vă abțineți de la îndemnarea participanților la violențe, să nu vă dați manipulați de către provocatori, în special, celor din rîndul organizatorilor. Atunci cînd au mers organizatorii către voi, v-au îndemnat să fiți alături nu pentru a perturba activitatea statului sau viața cotidiană a cetățenilor prin a bloca trasee, transportul public. Rog să dați dovadă de bună înțelegere și să nu aplicați violența împotriva persoanelor cu funcții de răspundere, care va asigura ordinea publică, tot la solicitarea dumneavoastră”, a precizat Grama.

„Noi, organele de asigurare a ordinii publice, nu vom admite încălcarea măsurilor restrictive impuse de CNESP. Vă îndemnăm să purtați corect măștile de protecție, acoperind nasul și gura, respectarea distanței sociale, să aveți apă potabilă pentru hidratare, să fie capul acoperit, pentru că mîine sînt prognozate 29 grade Celsius.

De asemenea, nu vom admite distrugerea bunurilor statului, așa cum a fost pe 16 iulie. Nu vom fi indiferenți, dacă veți deține, aduce sau aplica arma de foc sau alte obiecte, care pot fi utilizate în calitate de armă. Nu vom admite aducerea de către dumneavoastră a materialelor explozibile, inflamabile sau alte obiecte interzise care pot pune în pericol viața și sănătatea oamenilor. Nu vom tolera nici nesubordonarea cu rea-voință sau opunerea rezistenței violente reprezentanților autorităților, pentru că toate aceste acțiuni sînt calificate drept dezordini în masă, sau amenințări, sau violențe asupra unei persoane cu funcții de răspundere sau a unei persoane care-și îndeplinește datorirea obștească, conform articolelor 285 și 349 din Codul Penal, sau încălcarea legislației privind întrunirile sau nesubordonarea cu rea-voință cererii legitime a colaboratorului organeor de poliție sau împiedicarea activității legitime a funcționarului public conform articolului 67, 336 și 349 a Codului contravențional”, a conchis Mariana Grama.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load