X 
Coronavirus stiri: 8217
Obiectiv european stiri: 320
Criza energetică stiri: 964

Precizările Cancelariei de Stat: Cum a ajuns decizia de majorare a tarifelor la transportul public în instanță

27 iun. 12:05   Capitala
4897

Cancelaria de Stat a venit cu unele precizări după ce autoritățile municipale au anunțat astăzi că Guvernul a atacat în instanță decizia de majorare a tarifelor de călătorie în transportul public.

Reprezentanții Cancelariei de Stat au comunicat faptul că Oficiul teritorial al Cancelariei de Stat a supus controlului decizia CMC „cu privire la modificarea unor acte normative” și dispoziția primarului general al municipiului Chișinău și a constatat că „actele administrative au fost adoptate cu încălcarea prevederilor legale”.

Potrivit Cancelariei, stabilirea tarifelor pentru serviciile de transport se aprobă de către consiliile locale și nu ține de competența primarului.

„În punctul 2 al deciziei, Consiliul Municipal Chișinău „pune în sarcina primarului general stabilirea valorii de referință pentru calcularea tarifului de călătorie cu troleibuzul și autobuzul și aprobarea tarifelor pentru călătorie în transportul public din municipiul Chișinău”. Avînd în vedere că tarifele pentru serviciile regulate de transport rutier contra cost se aprobă de către consiliile locale și municipale, sarcina respectivă atribuită primarului de către CMC nu ține de competența acestuia (…)”, au comunicat reprezentanții Cancelariei, pentru zdg.md.

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Experții vorbesc despre un posibil deficit de apă în Moldova. Ce ar trebui să facem?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав