Transnistria stiri: 1442
Preşedintele stiri: 4060

Precizări despre grupele cu program prelungit în școlile din capitală

25 mar. 16:20   Capitala
2179 0

Andrei Pavaloi, șef adjunct al Direcției Generale Educație, Tineret și Sport, a prezentat astăzi informații cu referire le grupele cu program prelungit în școlile din capitală.

Andrei Pavaloi s-a referit la ordinul privind acest subiect emis recent de către Ministerului Educației și Cercetării (MEC), notează Noi.md.

Astfel:

1. Chișinăul niciodată nu a sistat activitatea grupelor cu program prelungit, lucru care rezultă din ordinele emise în acest sens.

2. Mecanismul respectiv a fost elaborat de Chișinău încă la începutul lunii ianuarie, dar a fost anulat de Guvern, după copiat în mare parte și prezentat ca documentul Guvernului. Acțiunea vine cu o intîrziere de două luni, timp în care elevii și părinții care au copii de clasa I-IV, au fost nevoiți să se descurce pe cont propriu.

3. Guvernul a respins modificarea legii pentru ca la nivel de țară să fie finanțate grupele în toate localitățile.


4. Nici într-o localitate din țară nu sînt grupe finanțe sau cofinanțate, doar în Chișinău a fost acest lucru în ultimii trei ani.

5. Primăria Chișinău în continuare va asigura finanțarea pentru cei peste 6000 de copii din familiile social vulnerabile, ceea ce nu este inclus în regulamentul MEC.

Amintim că în data de 20 martie, MEC a anunțat că a aprobat o nouă metodologie de finanțare a grupelor cu program prelungit. Potrivit instituției, există acest regulament-cadru, care stabilește costurile grupelor în funcție de regimul și durata acestora - de la trei, la șase ore. Astfel,, potrivit MEC, documentul le permite instituțiilor să calculeze aceste costuri și să încaseze plăți de la părinți în cazul în care aceștia sunt dispuși să achite.

3
0
0
2
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?