COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 404 766   INFECTAȚI 256 187(+45)   TRATAȚI 249 250     DECESE 6175(+2)   Mai multe detalii
Diaspora stiri: 1203
Preşedintele stiri: 2783

„Porțile Orașului” se vor schimba la față

7 mai. 11:44   Capitala
1230 1

Chișinăul prinde culoare. Restaurarea complexului „Porțile Orașului” va demara în curînd, iar odată cu reabilitarea fațadei, va fi instalat și iluminatul decorativ. Anunțul a fost făcut de consilierul municipal al PSRM, Alexandr Odințov.

De mai mulți ani ”Porțile Orașului” care sînt și una dintre cărțile de vizită ale Chișinăului, și-a pierdut farmecul de odinioară. Deja de ani buni, acesta este un complex de blocuri vechi, murdare și acoperite de mucegai. În doar cîteva luni acestea își vor schimba aspectul grație unui proiect elaborat și propus spre aprobare la inițiativa aleșilor locali de pe lista PSRM. Odințov a declarat că în cel mult trei spătămîni, Primăria urmează să desfășoare o licitație în acest sens, transmite NOI.md cu referire la a-tv.md.

”Așa cum Porțile Orașului reprezintă un simbol al capitalei este necesar să reabilităm aceste blocuri. În aceste scopuri din bugetul municipal au fost alocate trei milioane și jumătate de lei. Bani care vor fi cheltuiți pentru reîmprospătarea fațadei cu instalarea iluminării decorative. Licitația încă nu a fost desfășurată, însă pachetul de documente pentru organizarea acesteia este deja pregătit. Imediat cum va fi ales cîștigătorul licitației, compania va purcede la efectuarea lucrărilor de restaurare a fațadei”, spune Alexandr Odințov consilier PSRM, CMC

Mai mult, alesul local opinează că tot la inițiativa PSRM, în preajma complexului de blocuri va fi amenajat și un scuar. Anterior, pe parcela cu pricina urma să fie înalțat un complex pentru servicii auto. Socialiștii au insistat ca CMC să renunțe la acest proiect.

”Terenul i-am atribuit statut de scuar, ceea ce este de fapt. Iar, pentru amenajarea acestui spațiu este nevoie de 100 de mii de lei. Bani care, cu regret, nu au fost identificați în bugetul pentru acest an. Sper că, anul viitor acești bani vor fi identificați. Totdată sînt în cautarea sponsorilor care și-ar fi dorit să realizeze acest proiect”, a declarat Odințov.


Amintim că, în ultimii doi ani, Primăria a acordat o atenție deosebită aspectului capitalei. Au fost renovate și amenajate mai multe scuaruri, alei și parcuri. Mai mult, au fost reabilitate trotuarele și eliberate de zecile de chioșcuri și construcții neautorizate.

Recomandă:

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Ar trebui de deschis secții de votare suplimentare peste hotare?