Criza energetică stiri: 1608
Cutremure stiri: 271
Preşedintele stiri: 3390

Poliția a pornit o campanie de informare și prevenire a furturilor din automobile

27 sep. 18:15   Capitala
1446 0

Poliția capitalei a inițiat astăzi o campanie de informare și prevenire a furturilor din automobile. Acțiunea se desfășoară sub genericul „Un cetățean informat – un cetățean protejat”.

Șeful adjunct al Direcției de poliție a municipiului Chișinău, Tudor Borș, a specificat că, de la începutul acestui an, s-au înregistrat peste 180 de furturi din automobile, cu 42 mai mult decît anul trecut.

„Vedem că numărul acestui tip de infracțiune este în creștere, de aceea ne dorim să informăm populația despre măsurile de prevenție. Acțiunea este organizată de Poliția capitalei, în parteneriat cu cîteva companii petroliere din țară, astfel încît informațiile vor fi plasate la intrarea și ieșirea din benzinării pentru a fi vizibile pentru șoferi”, a spus Tudor Borș.

În cadrul campaniei, oamenii legii vor informa șoferii despre respectarea măsurilor de securitate pentru a evita cazurile de furt. „Recomandăm persoanelor să nu lase bunurile la vedere, să se asigure mereu că au încuiat automobilul, să-l parcheze într-un loc special amenajat sau la un loc iluminat și să se asigure că a inclus sistemul de semnalizare. Totodată, cetățenii care observă persoane suspecte în apropierea automobilelor sînt rugați să apeleze poliția. De asemenea, pe durata campaniei vor fi organizate razii pentru a preveni infracțiunile”, a afirmat sursa citată.

Campania de informare și prevenire a furturilor din automobile se va desfășura timp de două luni.


Conform oamenilor legii, 70% dintre furturile din automobile sînt descoperite. Suspecții, găsiți vinovați de comiterea faptei, riscă amendă sau pînă la trei ani de închisoare.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

În care categorie de vulnerabilitate ați fost plasat după înregistrarea pe compensatii.gov.com?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав