X 
Criza energetică stiri: 1600
Cutremure stiri: 271
Preşedintele stiri: 3390

Poliția a cerut interzicerea corturilor din fața Parlamentului

25 sep. 11:15   Capitala
2029 0

Poliția a cerut interzicerea corturilor din fața Parlamentului. O solicitare oficială a fost expediată pe numele primarului capitalei Ion Ceban încă în data de 20 septembrie. Poliția acuză protestatarii de dezordine și refuz de conlucrare cu forțele de ordine.

Pînă la această oră nu se știe dacă a urmat vreun răspuns oficial din partea administrației publice locale din Chișinău. Astăzi, începînd cu ora 15.00, se anunță o nouă acțiune de protest împotriva președintelui țării Maia Sandu și a guvernării PAS, transmite omniapres.md.

Poliția notifică printr-un comunicat de presă, ”în legătură cu acțiunea de protest care se desfășoară în scuarul Parlamentului Republicii Moldova, Poliția a sesizat în repetate rînduri Primăria mun. Chișinău despre încălcările care le admit participanții.

Totodată, oamenii legii au solicitat intervenția Primăriei mun. Chișinău pentru a recomanda organizatorilor modificarea condițiilor de desfășurare a întrunirii declarate privind locul, forma, ora de desfășurare a întrunirii.

Cu părere de rău, nu s-a luat atitudine, iar participanții la protest admit în continuare nereguli, comportament antisocial, blochează trecerea pentru pietoni pe trotuar, admit fumatul în locuri nepermise, aruncă deșeuri în locuri publice, acțiuni care contravin prevederilor Legii.


În acest context, îndemnăm organizatorii acțiunii de protest să fie responsabili de acțiunile participanților, iar Primăria să țină cont de recomandările noastre și să asigure buna desfășurare a acțiunilor.

Recomandăm să țineți cont de solicitările forțelor de ordine și să dați dovadă de un comportament adecvat!

Ținem să vă asigurăm că forțele de ordine sînt deschise spre colaborare în limita competențelor atribuite pentru asigurarea unui climat de siguranță și ordine publică.

Poliţia nu are scopul de îngrădire a dreptului cetățenilor la exprimare, dar acesta urmează a fi asumat responsabil, fără a fi încălcate drepturile şi libertăţile altor persoane.

2
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

În care categorie de vulnerabilitate ați fost plasat după înregistrarea pe compensatii.gov.com?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав