Coronavirus stiri: 8130
Obiectiv european stiri: 326
Criza energetică stiri: 935

Podul de pe strada Mihai Viteazul din capitală va fi reparat

4 iul. 12:15   Capitala
2053

Podul de pe strada Mihai Viteazul din Chișinău va intra în reparație capitală, iar contractul semnat valorează 108 milioane de lei. Anunțul a fost făcut de primarul capitalei Ion Ceban, în cadrul ședinței săptămînale a serviciilor primăriei Chișinău.

„Un eveniment important pentru municipiu este desemnarea în final, după patru licitații, a cîștigătorului celei de-a cincea licitații, privind reparația capitală a podului Mihai Viteazul. Este în consorțiu cu compania de Grand Grup Service Ucraina, surcusala Vulcănești, Genesis și o companie electrică. Contractul semnat valorează 108 milioane de lei, iar lucrările urmează să demareze în decursul unei luni de zile. Perioada în care agentul economic urmează să facă toate pregătirile necesare, planificînd mobilizarea, apoi lucrările la elementele de suprastructură,” a spus Ion Ceban.

Totodată, primarul capitalei spune că un alt pod care se află în atenția Primăriei este podul de la Ismail.

„Acesta necesită reparație, la moment direcția de transport a semnat contract de expertiză și proiectarea podului. Costul lucrărilor de expertiză și proiectare se evaluează la 2,9 milioane lei. Podul dat este unul dintre cele mai solicitate construcții inginerești din municipiu și reparația acestuia este foarte importantă, iar construcția acestuia este din anul 1968 și pînă la moment nu au fost supuse lucrărilor de reparație. Lucrările de expertiză și proiectare demarează din săptămîna curentă,” a mai adăugat acesta.

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Experții vorbesc despre un posibil deficit de apă în Moldova. Ce ar trebui să facem?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав