X 
Criza energetică stiri: 1718
Cutremure stiri: 389
Eurovision stiri: 423

Planul Primăriei pentru eficientizarea consumului de energie în instituțiile de învățămînt

28 noi. 2022,, 12:00   Capitala
1648 0

Șeful-adjunct al Direcției Generale Educație, Tineret și Sport (DGETS), Andrei Pavaloi, a anunțat în cadrul ședinței Primăriei care este planul pentru eficientizarea consumului de energie și valorificarea surselor regenerabile în instituțiile de învățămînt. Respectiv, Păvăloi a precizat că s-a planificat înlocuirea becurilor din instituțiile de învățămînt prin a monta senzori de mișcare, transmite Tv8.

„Am planificat acțiuni cu directorii instituțiilor publice și de sector în vederea eficientizării consumului de energie și valorificare surselor regenerabile în instituțiile de învățămînt. Astfel, ne-am planificat să înlocuim becurile din instituțiile de învățămînt, să montăm senzor de mișcare. Referitor la agentul termic, am încercat pe perioada de noapte, dar și în weekend să dăm la minim căldura în instituțiile de învățămînt pentru a economisi aceste surse in instituții”, a precizat Păvăloi.

Totodată, Andrei Păvăloi a precizat că toate instituțiile de învățămînt sînt conectate la agentul termic.

„Am avut situații cînd pe traseu au avut loc avarieri și cîteva ore nu a fost căldură”, a mai menționat Păvăloi care a specificat că ulterior problema a fost rezolvată.

În săptămîna anterioară am avut 14 cazuri confirmate de COVID-19 la elevi, 40 de elevi fiind în autoizolare.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mitropolia Română cere ca, pe lîngă clădirea Bibliotecii Naționale a Republicii Moldova, să-i fie transmite încă 17 clădiri din toată țara. Ar trebui făcut acest lucru?