COVID-19 : VACCINAȚI 1 006 241  INFECTAȚI 412 231 (+2834)   TRATAȚI 371 836     DECESE 10 542(+20)   Mai multe detalii 
Criza energetică stiri: 531
Coronavirus stiri: 7860

Planul local anticorupție, prezentat de Ion Ceban (LIVE TEXT)

30 noi. 2021,, 12:00   Capitala
1520 0

12:35 // Planul anticorupție a fost supus consultărilor publice pe site-ul Primăriei, a fost solicitată opinia experților, a societății civile. Invităm fiecare cetățean să ia cunoștință cu prevederile planului și să vină cu propuneri. Documentul a fost elaborat pentru următorii trei ani.

12:28 // "Primăriile rămîn un fel de tunuri activate pe timp de campanie eletorală, deocamdată lucrurile la acest capitol stagnează. Ce se întîmplă la nivel central e josnic".

"Reiterez: cu toate bețele în roate care ne sînt puse azi, pentru a bloca activitatea Primăriei, noi vom deveni cea mai transparentă instituție, nu vorbăraie la televizor".

12:23 // Ceban: În premieră, și aceasta este o prioritate, toate terenurile, locurile pentru vînzare sînt scoase la licitație. Pentru prima dată municipalitatea chiar la un număr redus de aceste unități încasează sute de miloane de lei. Nu a fost dat pe sub masă niciun teren nimănui.

"Elaborăm documentele de analiză, strategii și sondaje, care nu au fost efectaute pînă acum, treptat se va simți acest beneficiu. Este pe ultima sută de metri crearea ghișeului unic. Elaborarea registrului electronic al patriomoniului municipal se finalizează. Sistemul de eliberare a actelor permisive a fost pus în funcțiune".


"Nu am numit și nu am dat afară nicio persoană pe criterii politice".

12:13 // Ceban: Primăria municipiului Chișinău a fost calificată toți anii precedenți, pînă a fi ales eu în funcția de primar, atît de experți naționali, cît și internaționali, ca fiind cea mai coruptă instituție din țară.

"Am muncit foarte mult în aceșt doi ani ca Primăria să devină transparentă. Obiectivul numărul 1 - Primăria să devină instituția nr.1 la capitolul transparență din stat și cu cele mai diminuate riscuri de corupție".

Conferință de presă susținută de Primarul municipiului Chișinău, Ion Ceban, cu privire la prezentarea Planului local anticorupție

1

Adăuga comentariu

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

De ce, în opinia dumneavoastră, ar trebui să fie îngrijorate în primul rînd autoritățile din Republica Moldova?
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав
Despre cum se nasc zeiiКатрук Валерий
Muzeul de ceară din Codri (+Video)Катрук Валерий
 X