COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Piața "Delfin", motiv de dispută. Ceban: Administratorul șantajează municipalitatea

Piața "Delfin", motiv de dispută. Ceban: Administratorul șantajează municipalitatea

Decizia închiderii Pieței Delfin din sectorul Buiucani, aparține strict administratorului, care șantaja autoritățile municipale. Despre aceasta a declarat primarul general Ion Ceban în cadrul ședinței de astăzi a Primăriei Chișinău.

Potrivit lui Ceban, Primăria Chișinău i-a cerut administratorul pieței private să evacueze gheretele, care sînt amplasate ilegal pe trotuar, însă proprietarul nu este de acord.

„Ca să fie clar, decizia de a închide Piața aparține administratorului. Decizia de închidere a pieței a venit după ce primăria a solicitat ca gheretele evacuate. Acesta șantajează municipalitatea în acest sens. Dacă cu închiderea pieței are alte planuri, de construcții de bloc sau alt ceva, asta nu se va întîmpla nimic. Dacă șantajează, lasă să șantajeze. Să identificăm spații în sector, unde oamenii să își poată comercializa producția”, a punctat Ion Ceban.


Responsabilii afirmă că după deschierea pieței, după perioada pandemică, administrația pieței a început să preia taxa de chirie. Potrivit pretorului de Buiucani, că aceasta este o piață privată, iar clauzele contractele de chirie este stabilită între părți.

De asemenea, ghetele cu flori, care sînt amplasate în jurul Pieței Delfin, acestea urmează să fie evacuate, întrucît majoritatea actelor necesare au expirat.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load