X 
Criza energetică stiri: 1529
Cutremure stiri: 275
Preşedintele stiri: 3383

Peștii din iazul de la Valea Morilor nu vor mai muri, promite primăria

13 sep. 2019,, 07:30   Capitala
2064 0

Pe lacul din Parcul „Valea Morilor" au fost instalate echipamente inovative pentru curățarea apei.

Astfel, 16 aeratoare destinate oxigenării apei, precum și un utilaj special pentru producerea soluției dezinfectante (soluție apoasă de NaCl) vor asigura curățarea apei din lac, dar și a plajei, prin metode ecologice, anunță Primăria capitalei.

Sistemele de oxigenare a apei au fost instalate pe fundul lacului, pe o jumătate din suprafața bazinului, în zona de plajă. Potrivit autorităților, tehnologia este total inofensivă, funcționînd prin metoda de împingere a bulelor de aer de la adîncime la suprafața apei.

Funcționarea sistemelor de aerare va asigura oxigenarea apei și, respectiv, vor fi diminuate cazurile de îmbolnăvire/pieire a peștilor. Mai mult, mișcarea apei va stopa procesul de înflorire a algelor și acumulare a nămolului, iar efectele pozitive asupra ecosistemului din parc vor fi vizibile deja peste o lună, a informat șeful de la „Spații verzi”, Serghei Carp.

De asemenea, utilajul destinat producerii de soluție dezinfectabilă (soluție apoasă de NaCl), cu o capacitate de 3 tone/h, va asigura cantitatea necesară de substanță pentru curățarea, prin metode ecologice, a apelor din lacuri și a plajelor din Chișinău.


Menționăm că echipamentele pentru întreținerea bazinelor de apă, achiziționate de „Asociația de gospodărire a spațiilor verzi", sînt produse în SUA și au costat 1,8 milioane de lei.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

În care categorie de vulnerabilitate ați fost plasat după înregistrarea pe compensatii.gov.com?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав